Один з перших випускників спеціальності «Комп’ютерні науки» факультету інформаційних технологій Олександр Медведєв: знання іноземної мови та самоосвіта – запорука успіху в ІТ

August 7, 2020

Відзначаючи 10-річчя нашого факультету, перші випускники спеціальності «Комп’ютерні науки» діляться своїми враженнями від навчання на факультеті та розповідають про свій шлях кар’єрного зростання в ІТ-галузі.

До першого набору студентів на програму підготовки «Інформаційні управляючі системи і технології» у 2006 році потрапив Олександр Медведєв, який у 2011 році успішно закінчив магістратуру за цією спеціальністю. Наразі Олександр - старший розробник в компанії SoftServe, яка займається розробкою і обслуговуванням веб-додатків для міжнародної компанії з офісами в 130 країнах.

  • Олександре, як потрапив на факультет?

У 2006 я був випускником технікуму, що спеціалізується на комп'ютерному програмуванні в Александрії. Я приїхав з друзями, щоб обрати університет. І НУБіП був одним з таких університетів. Після консультацій в Приймальній комісії вибір впав на ІУСТ. З цього моменту моя історія в ньому і почалася.

  • Що дало навчання за фахом?

Навчання після коледжу було відносно легким. Так, з 1-го року я спробував знайти роботу. У цьому напрямку мені допомогла Голуб Б.Л., яка дала рекомендації і контакти компанії, де я працював стажером. Це була одна з найбільш цікавих співбесід, яка тривала більше трьох годин! Я отримав незабутній перший реальний досвід у сфері ІТ. Саме навчання, безпосередньо, дало ідею і напрям для саморозвитку. Будь-який успіх у нашій галузі – тільки самоосвіта. Навчання в університеті дає вектор і час для цієї освіти. А також поруч є фахівці, які можуть надати консультацію та допомогти в розробці проєктів. Як студенту, мені було важко бути в постійно змінній структурі, яка супроводжувала становлення факультету. У навчанні було багато теорії, математики. Існував брак практики. Але за 10 років факультет виріс технічно і, здається, що студенти, які зараз навчаються, мають набагато більше можливостей і напрямків розвитку в університеті.

  • Що хотів би побажати студентам?

Займайтеся самоосвітою. Ви повинні будете робити це весь час. Ви повинні навчитися любити цим займатися. Якщо це можливо, намагайтеся отримати життєвий досвід в реальному проекті або команді. Навіть на посаді стажиста. Не бійтеся запитувати і просити про допомогу. Вивчайте англійську мову. Це серйозно. Ви можете стати гарним фахівцем, але без знання мови прийде час, коли ви не зможете продовжувати зростати.

Розмовляла завідувач кафедри комп’ютерних наук Голуб Белла Львівна


 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook