Ректорат: початок нового навчального року та шляхи поліпшення якості освітнього і наукового процесів

July 17, 2020
НУБіП України
   16 липня 2020 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату, присвячене плануванню діяльності на найближчий період, вступній кампанії, профорієнтаційній роботі, фінансовій діяльності, організації нового навчального семестру, шляхам поліпшення якості освітнього і наукового процесам тощо. Ректор на початку засідання проінформував членів ректорату про візит до університету тимчасово виконуючого обов’язки міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, озвучив коло питань, які з ним обговорювалися. Потому перейшли до розгляду питань порядку денного.
   Було обговорення проекту варіантів організації навчального процесу в новому семестрі з урахуванням можливої несприятливої епідеміологічної ситуації. Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша виніс на розгляд два варіанти. Перший передбачає очне навчання: для студентів 2-4 курсів бакалаврату з 25 серпня по 19 вересня, для першокурсників та магістрів першого року навчання з 21 вересня по 12 грудня, магістрів другого року навчання з 5 по 17 жовтня, решта – в дистанційному режимі. З 14 по 30 грудня екзаменаційна сесія: для студентів 2-4 курсу бакалаврату в онлайн режимі, а для решти – очно.
    Другий варіант передбачає також початок навчання для студентів 2-4 курсів бакалаврату очно з 25 серпня по 19 вересня і потім також очно з 2 по 14 листопада. За схожим принципом сформований графік для першокурсників і магістрантів – зображений на малюнку.
   Очне навчання буде проходити в дві зміни, з тривалими перервами і дотриманням усіх карантинних заходів. За обох сценаріїв у разі потреби передбачається очне навчання для окремих студентів або академічних груп за окремим графіком для відпрацювання лабораторних і практичних занять.
   Після жвавою дискусії, урахування думки деканів факультетів та директорів ННІ, можливих сценаріїв розвитку подій, ректорат взяв за основу другий варіант. Проте остаточно рішення буде прийнято після напрацювання рекомендацій міністерств освіти і науки та охорони здоров’я.
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook