Заборони та обмеження на відвідування лісів введені в 33 районах Білорусі (станом на 17.40 год 19.06.2020 р.)

June 19, 2020
Білорусь

Заборони та обмеження на відвідування лісів введені в 33 районах Білорусі. Така інформація міститься на інтерактивній карті Мінлісгоспу.

Так, ходити в ліс не можна в шести районах Гомельщини: в Ветковський, Гомельський, Добрушский, Єльський, Лельчицький і Мозирський. Ще в чотирьох районах цієї області діють обмеження на відвідування лісів - це значить, що відвідувати не можна певні ділянки в Наровлянському, Жовтневому, Речицькому і Світлогірському районах.

Обмеження на відвідування лісів також введені практично у всій Гродненської області, за винятком Вороновського, Лідського і Івьєвского районів. У Мінській області схожа ситуація. Там обмеження діють в Дзержинському, Крупському, Любанський, Мінському, Слуцькому, Смолевічскому, Солігорському, Стародорожскому і Узденскому районах.

До слова, обмеження на відвідування лісів вводяться при настанні 3-го класу пожежної небезпеки, заборони - при настанні 4-го класу.

У Мінлісгоспу нагадують, що в більшості випадків причиною лісових пожеж стає людський фактор. Тому вжиті заходи спрямовані на збереження природи, а також здоров'я і майна громадян. Як тільки ситуація стабілізується - спаде спека і пройдуть дощі, - ліси знову оперативно відкриють для відвідування.

Джерело: SB.BY

 

Джерело: http://www.mlh.by

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook