У Білорусі з початку року сталося 790 лісових пожеж. У лідерах - Брестська та Гомельська області

June 19, 2020
Білорусь

Пожежонебезпечна обстановка в лісовому фонді ускладнюється: станом на 18 червня заборони і обмеження на відвідування лісів введені вже в 39 регіонах Білорусі. Заходи обмежувального характеру діють в 10 районах Гомельської, 17 - Гродненської, 11 - Мінської, 1 - Могильовської областей. Більш детальну інформацію можна за допомогою інтерактивної карти заборон і обмежень на відвідування лісів.

Відзначимо, що з початку року в Білорусі відбулося вже 790 випадків загорянь в лісовому фонді. При цьому найбільша кількість пожеж було зафіксовано на півдні Білорусі: так, в Брестській області сталося 308 випадків загорянь, в Гомельській - 209. У Мінській області було зафіксовано 112 лісових пожеж, в Гродненській - 77, в Могилевської - 65, у Вітебській - 19. Основною причиною загорянь залишається людський фактор.

Слід додати, що, незважаючи на значну кількість пожеж, загальна площа нижча, ніж за аналогічний період минулого року (6,4 тис. га проти 6,7 тис. га).

Заходи обмежувального характеру вводяться в разі встановлення високого класу пожежної небезпеки. Головна мета введення заборон на відвідування лісів - забезпечення безпеки громадян, збереження їх майна, а також лісового фонду.

Заходи носять тимчасовий характер і в разі стабілізації пожежонебезпечної обстановки оперативно знімаються.

Прес-служба Мінлісгоспу

Джерело:  http://www.mlh.by

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook