За минулі вихідні в Білорусі відбулося 44 лісових пожежі

May 1, 2020
Білорусь

З 25 по 28 квітня в лісовому фонді Мінлісгоспу було зафіксовано 44 випадки загоряння. Загальна площа пожеж склала 137,9 га.

Найбільш складна пожежонебезпечна обстановка традиційно склалася в Брестській і Гомельській областях: в кожної було зафіксовано по 12 випадків загоряння. При цьому в Гомельській області за минулі вихідні зареєстровано відразу 3 великих лісових пожежі: в Петриківському лісгоспі (не менше 50 га), Калинковицького лісгоспі (32 га), Мозирському дослідному лісгоспі (20 га). При цьому остаточні площі загорянь ще уточнюються.

Швидкому поширенню вогню сприяли сильні шквалисті вітри. На гасінні кожного вогнищ були задіяні десятки посадових осіб державної лісової охорони, спеціальна техніка та інвентар. В окремих випадках надавала допомогу МНС.

Відзначимо, що станом на 29 квітня, в лісовому фонді Мінлісгоспу сталося вже 627 лісових пожеж. Загальна площа вогнищ перевищила 5,8 тис. га. Найбільша кількість пожеж - 245 - відбулося в лісгоспах Брестської області. Основною причиною загорянь є людський фактор.

Джерело: https://www.mlh.by

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook