Неконтрольоване горіння очерету у заплаві Дніпра перейшло у лісову пожежу у Золотоноші Черкаської області

April 2, 2020
Черкаська обл.

Про масштабну пожежу у заплавах Дніпра, що відбулася минулого тижня повідомляють в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Режим карантину, що зараз триває в Україні, для декого став додатковим приводом вирушити "на природу". Люди з міста рушили до лісу. І кожна компанія мріє побенкетувати біля багаття. А про небезпеку таких багать не завжди замислюються такі «туристи». Отож і маємо цього року вже чотири лісові пожежі загальною площею 1,8 гектара на території держлісфонду , – зазначають в управлінні.

– Нині природа Черкащини беззахисна від вогню. Потенційну небезпеку несуть величезні площі сухого очерету на Кременчуцькому водосховищі та уздовж маленьких річок, ставків, луків, боліт. Весняні пожежі внаслідок спалювання громадянами сухої рослинності на полях, городах, луках і торфовищах можуть стати екологічною катастрофою. Величезну загрозу несуть вони нашому лісу,– зазначила прессекретарка Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Наталія Сегеда.

Лісівники, рятувальники, влада, інформуючи про шкоду лісових пожеж, закликають утриматися від паління сухої рослинності.

На відео золотоніські лісівники відсікають вогонь від хвойних насаджень Вільхівського лісництва. 

Джерело: https://suspilne.media

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook