Хмельницька область: «пекельні вихідні» рятувальників (ВІДЕО)

March 31, 2020
Хмельницька обл.

Лише за вихідні рятувальники Хмельниччини ліквідували 75 пожеж сухої трави! Загальна площа всіх пожеж перевищила 93 га!!!

Упродовж доби 27 березня вогнеборці Хмельниччини ліквідували 27 загорянь на відкритій території загальною площею понад 20 га.

Найбільше пожеж виникло в Хмельницькому та Кам’янець-Подільському районах.

Наймасштабніша пожежа цієї доби виникла поблизу с. Мальованка Шепетівського району. Там горіло 7 га сухої трави. Цю пожежу ліквідували вогнеборці 17 та 21 Державних пожежно-рятувальних частин.

Наступної доби — 28 березня надзвичайники 24 рази залучалися до ліквідації пожеж на відкритій території загальною площею понад 30 га.

Цієї доби Хмельниччина палала в прямому сенсі. Бійці ДСНС м. Хмельницький не встигали погасити одну пожежу, як диспетчер отримував повідомлення про наступне загоряння сухої трави. Тож, не повертаючись до підрозділу, хлопці подолали 11 пожеж.

Найскладніша пожежа виникла о 15:44 на перехресті вулиць Панаса Мирного та Озерна в обласному центрі. За умови сильного вітру пожежа стрімко набирала обертів. Вогонь встиг охопити 3 га сухої рослинності, існувала загроза розповсюдження полум’я на більшу площу, до того ж поруч були розташовані автозаправна станція, автомийка та лінії електропередач. До гасіння залучались 8 рятувальників та 2 пожежних автомобілі.

А от найбільшою за своїми масштабами стала пожежа сухої трави поблизу с. Котюржинці Полонського району. Пожежу на площі 8 га було ліквідовано силами бійців 17-ї державної пожежно-рятувальної частини.

Вже в неділю 29 березня (як відомо, неділя — день, коли не бажано працювати, а тим паче — чинити дії, що завдають шкоди людям і природі) «палії – Хмельниччини» працювали, “не покладаючи рук”. Тож наслідком такої безвідповідальності стало 24 пожежі в природних екосистемах, загальна площа яких перевищила 43 га!

Другу добу поспіль у пожежно-рятувальних підрозділах м. Хмельницький не замовкали службові телефони від кількості тривожних викликів. Цієї доби хмельницькі рятувальники здійснили 7 виїздів на ліквідацію пожеж сухої трави.



Джерело: https://dsns.gov.ua

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook