У Березнівському лісгоспі на Рівненщині загасили два підпали у лісі

March 31, 2020
Рівненська обл.

Їх оперативно виявили камери відеоспостереження.

Два підпали у лісових масивах Малинського лісництва ДП "Березнівський лісгосп" довелося гасити працівникам державної лісової охорони. Попри оперативні та швидкі дії, вогонь все-таки  знищив 0,1 га та 0,7 га лісу.

Загоряння в держлісфонді вдалося швидко виявити завдяки камерам відеоспостереження, яких на сьогодні на території ДП "Березнівський лісгосп" встановлено п'ять. Загалом держлісфонд Рівненської області перебуває під наглядам 51 однієї камери відеоспостереження. Їхня робота дає змогу оперативно виявляти осередки можливих пожеж і не допускати поширення вогню.

Крім того, у лісових масивах створено 1510 км мінереалізованих смуг та проведено 2050 км доглядів за вже існуючими. Державна лісова охорона підвідомчих підприємств Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства підготувала необхідну спецтехніку та обладнання для боротьби з можливими лісовими пожежами. 

Лісівники Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства вкотре нагадують про величезну шкоду для природи, тварин, птахів і небезпеку для людей, яку завдають пожежі в екосистемах. Випалювання трави та інших рослинних залишків на землях, що безпосередньо примикають до лісу (у тому числі сільськогосподарські підпали), -- це пряма небезпека виникнення лісових пожеж.

Джерело: http://www.golos.com.ua

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook