Понад 100 пожеж в екосистемах за добу: пожежонебезпечний період розпочався!

March 27, 2020
Білорусь

Тільки за цей тиждень в статистику рятувальників потрапили 283 випадки пожеж в екосистемах - це лісові та торф'яні пожежі, а також загоряння трави і чагарників. З них понад 100 - за 25.03.2020 р. Пали не приносять ніякої користі, проте десятки людей щороку кидають сірник, щоб позбутися від торішнього сухостою. Випалювання сухої трави лише знищує рослини, розпорошуючи корисні для грунту мікроелементи.

Все це призводить до збіднення рослинності, підвищення кислотності і зменшення родючості грунту. Практично всі тварини і комахи, які живуть в сухій траві або на поверхні землі, гинуть при сильній трав'яній пожежі. На згарищах дуже часто знаходять згорілі пташині гнізда, гризунів, дитинчат зайців, їжаків. Вогонь завдає непоправної шкоди природному розмаїттю.

Вогонь на присадибній ділянці або просто поблизу будівель може запросто стати причиною загоряння і завдати шкоди, а то і повністю знищити будівлі або припаркований недалеко транспорт. Розбурхане полум'я важко зупинити і постраждати може не тільки майно, а й сам палій або випадкови
громадянин, що опинилився на місці пожежі. Працівникам МНС відомі випадки не тільки коли на очах винуватців вогонь перекидався на будівлі, але і коли через паліїв гинули люди.

 

Джерело: https://mchs.gov.by

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook