Перспективний фахівець у сфері аналітики даних Ірина Мельничук: карантин – це нові можливості для саморозвитку, які слід використати в своїх цілях

March 31, 2020
     Ірина Мельничук навчається на 2 курсі освітньої програми «Економічна кібернетика». Ще з 1 курсу вона вирізняється своєю цілеспрямованістю та бажанням здобувати нові знання та навички за обраним фахом, серед основних її здобутків на сьогоднішній день є успішне проходження професійної сертифікації «Microsoft Office Specialist» за лінією професійного розвитку Microsoft Excel 2016.

    

  • Чи легко Ви адаптувалися до дистанційного режиму навчання?

У період карантину я перебуваю вдома на Рівненщині. Пристосовуватись до дистанційного навчання, особисто мені було нескладно, так, як є можливість гнучко планувати свій день. Мій день розпочинається о 8:10, щоб встигнути заварити собі кави, авторизуватись на навчальному порталі НУБіП України та сервісі Google Hangouts Meets до початку занять. Що правда, в період карантину великий обсяг інформації необхідно все ж таки опрацьовувати самостійно. Звичайно, виникають певні питання під час виконання практичних завдань, про які легко було б запитати у викладача на парі та які складно пояснити нам через форуми на навчальному порталі та в групах Viber, Telegram, які ми постійно використовуємо. Але викладачі намагаються бути на зв’язку 24/7 та подавати навчальний матеріал максимально наочно та зрозуміло для нас, студентів.

  • Як Ви вважаєте, чи є переваги у дистанційному навчанні?

Звичайно є певні «плюси» дистанційного навчання, я маю можливість виконувати завдання та опрацьовувати лекції протягом дня, немає обмежень у часі. Також легко поєднувати таке навчання з хатніми справами, на які раніше часу не вистачало, займатись власним саморозвитком та неформальною освітою. Одним із курсів, який я зараз вивчаю є «Аналіз даних та статистичне виведення на мові R» на платформі Prometheus. Не хочу зупиняться на досягнутому, вважаю, що карантин ‒ це нові можливості для саморозвитку, які слід використати в своїх цілях.

  • Які маєте побажання для викладачів?

Основне побажання викладачам: звичайно міцного здоров’я та наснаги! Пропоную записувати відеолекції для полегшення сприйняття навчальної інформації студентам. Звичайно, проведення відеоконференцій нам допомагають в навчанні, тому рекомендую й надалі їх організовувати .

 

Розмовляла Інна Костенко,
асистент кафедри економічної кібернетики,
наставник академічної групи 2 курсу освітньої програми «Економічна кібернетика»

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook