Дистанційне навчання майбутніх ландшафтних дизайнерів

March 26, 2020

  Студенти спеціальності «Садово-паркове господарство» на період карантину навчальний матеріал опановують у дистанційній формі. Науково-педагогічними працівниками кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну ведеться постійний зв'язок та контроль щодо засвоєння матеріалу, виконання практичних та лабораторних робіт, етапність виконання курсових проектів тощо. Оптимальним варіантом дистанційного навчання є використання навчально-інформаційного порталу університету (http://elearn.nubip.edu.ua). Загалом на кафедрі, станом на 2020 рік 95% навчальних дисциплін, мають власні електронні курси на цій платформі. Також для швидкого реагування та ведення чату зі спеціальних дисциплін створені групи у Viber та Telegram, для відповідей на особисті питання та контролю поетапності виконання певних видів робіт використовують листування електронною поштою тощо.

  Для зручності проведення дистанційних занять викладачі кафедри радять студентам виконувати завдання відповідно до встановленого розкладу.
Своїм досвідом поділилися викладачі кафедри.

  Завідувачка кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну, професор Олена Колесніченко зазначила, що наразі триває вивчення матеріалів (лекційний курс, практичні роботи) студентами ОС Бакалавр та Магістр з дисциплін Луківництво та газони, Екотехнології декоративного садівництва, Фітодизайн інтер’єрів. Варто зауважити, що необхідність навчатися дистанційно студентами сприймається по-різному: хтось вже підготував і надіслав для оцінювання усі роботи та презентації, а інші поки ще не поспішають переглянути завдання та зосередитися на їх виконанні.

  З дисципліни «Комп’ютерне проектування» доцент кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну Ольга Зібцева зауважила, що заняття відбуваються за звичним графіком: як лекційні, так і практичні через системи дистанційного навчання elearn. У відповідності з навчальним планом, студенти завершують роботу над 1 модулем. На жаль, з модулем справилися ще не всі студенти, але сподіваємося, що до визначеного часу високого результату досягнуть усі.

  Наступним завданням для студентів було встановити на домашніх комп’ютерах програму ArchiCAD і розпочати роботу з другого модуля. Навчання триває. Також продовжується робота з бакалаврами-дипломниками щодо написання випускних робіт!

  Доцент кафедри Ірина Сидоренко повідомила про те, що дистанційне навчання з дисципліни «Ландшафтна архітектура» відбувається також на основі платформи еlearn та спілкування електронною поштою. Для студентів розроблено курс лекцій у вигляді презентацій з текстовим та ілюстративним матеріалом та надано завдання для всіх запланованих навчальним планом лабораторних робіт.

  Доцент кафедри Олеся Піхало відзначила, що студенти відповідально підійшли до дистанційного навчання. Так студенти 2 курсу з дисципліни «Основи містобудування» опрацьовують лекційний матеріал, ведуть активні дискусії в соціальній мережі instagram, опрацьовують самостійні роботи.

  Студенти 4 курсу підчас виконання завдань з дисципліни «Інженерне обладнання садово-паркових об’єктів» завершають роботу над змістовним модулем №1, активно надсилають виконані практичні роботи та написали модульну контрольну роботу №1 з хорошими результатами!

  Дисципліна «Вертикальне планування садово-паркових об’єктів» викладається для студентів ОС Магістр за магістерською програмою «Ландшафтне будівництво». Студенти працюють над виконанням практичних робіт та самостійної роботи. Виконані завдання завантажують на електронну пошту, а робочі питання вирішують у групі Viber.

  Значну кількість дистанційних завдань отримали магістри з дисципліни «Комп’ютерні технології проектування садово-паркових об’єктів», оскільки формою семестрового контролю є курсовий проект та іспит. Тому студенти-магістри активно працюють в програмах ArchiCAD, RealTime, SketchUP, 3D Max під час розробки проектної складової та візуалізаційних рішень.

  Доцент кафедри Анжела Дзиба розповіла про те, що опрацювання лекційного матеріалу з дисципліни «Організація та сервіс кантрі рекреації» проходить за допомогою електронного курсу, практичні завдання та самостійну роботу студенти завантажують на elearn або електронну пошту.

  Студентка 4 курсу спеціальності садово-паркове господарство Аліна Хоменко відзначає, що зараз саме час працювати над бакалаврською роботою. «Під час дистанційного навчання займаюсь не лише вивченням дисциплін, а й готую випускну бакалаврську роботу і тези для участі у міжнародній конференції. За цей час вже написані тези на тему: «Принципи створення альпінарію та особливості підбору асортименту», а також йде активна праця над випускною кваліфікаційною роботою».

 

  Дистанційне навчання з використанням різних засобів, методів, способів та онлайн-серверів дозволяє викладачам та студентам на належному рівні опрацьовувати навчальний матеріал!

Олеся Піхало,
доцент кафедри ландшафтної
архітектури та фітодизайну

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook