Факультет ІТ розпочав співпрацю з Малою академією наук України в Київській області

March 10, 2020
     1 березня 2020 р. відбувся II-й етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів МАН України у Київській області. Роботи учнів розглядалися на засіданнях окремих секцій та відділень.

В рамках співпраці факультету інформаційних технологій НУБіП України завідувач кафедри комп’ютерних наук  Голуб Белла Львівна та завідувач кафедри комп’ютерних систем і мереж Лахно Валерій Анатолійович входили до складу журі наукового відділення «Комп’ютерні науки».

На засіданні були заслухані роботи, які були представлені на секціях «Інформаційні системи, бази даних та системи штучного інтелекту», «Мультимедійні системи, навчальні та ігрові програми», «Технології програмування». Цікаво було спостерігати доповіді школярів 9-11 класів з різних районів Київської області: Білої Церкви, Боярки, Броварів, Фастова, Богуслава, Обухова тощо. Різноманіття тем, застосованих програмних та апаратних засобів, технологічних рішень приємно здивувало та засвідчило, що потенціал майбутніх студентів великий, а галузь інформаційних технологій буде поповнюватися і надалі креативними спеціалістами.

Серед представлених робіт хотілось би відзначити роботи-переможці, які будуть висунуті на 3-й фінальний етап цього конкурсу:

  • «Вплив нейронних мереж на життя людини» (Новік Олександр, учень 10 класу Богуславського академічного ліцею №1);
  • «Сучасні технології проектування: онлайн сервіс Tinkercad Circuits» (Зеленов Павло, учень 10 класу Броварського навчально-виховного комплексу);
  • «Створення автоматичної системи поливу рослин з використанням дистанційного керування» (Река Вадим, учень 10 класу Броварської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №7).

В рамках cекції «Безпека інформаційних та телекомунікаційних систем» на захисті були представлені дуже цікаві роботі, зокрема «Крадіжка інтернет-особистості», «Розробка платформи для налагодження взаємодії учасників спільноти Молодіжного руху з управління Інтернетом», «Створення оригінальної системи контролю доступу до приміщення», «Забезпечення безпеки інформації на основі методу МОНТЕ – КАРЛО» та ін.

 

Перед відправленням робіт на 3-й етап членами журі були проведені консультації та надані певні поради.

Ми щиро бажаємо успіхів та перемог!

Окремо хочемо зазначити чудову організацію конкурсу, який відбувався у Хотівському навчально-виховному комплексі "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - гімназія". Директорка комплексу озвучила дуже високу оцінку нашого університету випускниками, які навчаються у НУБіП України. В рамках неформального спілкування учасникам захистів було презентовано факультет інформаційних технологій НУБіП України, представлені всі спеціальності факультету, а також запрошено талановиту молодь на дні відкритих дверей НУБіП України.

 

Голуб Белла Львівна,
завідувач кафедри комп’ютерних наук

Касаткін Дмитро Юрійович, 
доцент кафедри комп’ютерних систем і мереж

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook