Хмарні технології в АГРО: спільний проєкт факультетів агробіологічного та інформаційних технологій в рамках Курсу «АгроЛідер»

February 21, 2020
     Прогресивне сільське господарство не можливе без інтеграції з інноваціями, супутниковими технологіями, он-лайн моніторингу, спеціалізованих датчиків, метеостанцій і відповідних програмних рішень. IT-технології, які використовуються в аграрній галузі, активно інтегруються в освітній процес завдяки спільній роботі обох факультетів – агробіологічного та інформаційних технологій.

     19 лютого 2020 р. для студентів 1-5 курсів агробіологічного факультету було організовано семінар, на який було запрошено керівника компанії «Агро- онлайн», яка вже понад 10 років займається розробкою програмних рішень для управління аграрним бізнесом. Цей семінар відкрив новий проєкт в рамках Курсу «Агролідер» для підготовки фахівця нової формації.

     У роботі семінару взяли участь декан агробіологічного факультету Тонха Оксана Леонідівна і декан факультету ІТ Глазунова Олена Григорівна, заступник декана агробіологічного факультету Коваленко Віталій Петрович, інші викладачі представлених факультетів. Операційний директор, Боровик Віктор Іванович, познайомив здобувачів освіти з комплексною системою управління аграрним бізнесом - сервісом «АгроOnline». Сучасна он-лайн платформа управління аграрним бізнесом дозволяє в режимі он-лайн здійснювати моніторинг рослин, аналітику за усіма полями і видами робіт, працювати з технологічними картами, обробляти дані супутникового моніторингу, планувати роботу і в режимі он-лайн спостерігати за виконанням робіт, здійснювати прогнозування врожайності тощо.

     Під час зустрічі зі здобувачами вищої освіти були озвучені теми, що будуть вивчатись під час програми, яка розпочнеться в березні серією тренінгів на факультеті інформаційних технологій.

  

  

Нєлєпова А.В,
доцент кафедри інформаційних і дистанційних технологій

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook