Спільна профорієнтаційна поїздка Київщиною та Житомирщиною викладачів ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України

January 30, 2020

У рамках профорієнтаційної роботи у січні 2020 року, спільними зусиллями викладачів кафедр лісівництва Гриба В.М. й таксації лісу та лісового менеджменту Лащенка А.Г., було відвідано навчальні заклади Київщини (Іванківська загальноосвітня школа №2 I-III ступ.) та Житомирщини (Народицька гімназія Народицького р-ну та Овруцький заклад загальної середньої освіти I-III ступ. №3 Овруцької міської ради).

Зустрічі з учнями 10 та 11 класів проводилися щодо можливого у найближчому майбутньому їх вступу для навчання за спеціальністію 205 «Лісове господарство», 206 «Садово-паркове господарство» та 187 «Деревообробні та меблеві технології».

Впродовж зустрічей з учнями шкіл презентовано коротку доповідь про університет, переваги навчання та особливості працевлаштування в Україні, зокрема за спеціальностями лісівничого спрямування.

Жвавий інтерес серед присутніх викликали теми щодо належного забезпечення майбутніх студентів навчальною базою, гуртожитками, комп’ютерними класами. Особливості проходження в університеті практичного навчання за згаданими спеціальностями, враховуючи їх технологічні спрямованості, участь студентів у міжнародних програмах та грантах, наукових гуртках, різного роду спортивних та культурно-масових заходах звичайно ж зацікавили майбутніх абітурієнтів.

Співробітниками інституту було надано вичерпні дані про умови участі в олімпіаді для випускників загальноосвітніх навчальних закладів з можливістю одержання додаткових балів до їхніх сертифікатів ЗНО, що будуть вирішальними при вступі до НУБіП України. Інформація про роботу підготовчого відділення університету, особливості вступної кампанії 2020 доповнили змістовну розмову щодо майбутнього, життєво важливого, їх вибору.

Особливо цікавою для учнів 11 класів Іванківської школи була особиста розповідь про лісове господарство і практику його ведення колишнього багаторічного очільника Іванківського лісгоспу, генерального директора Київського обласного спеціалізованого державного агролісогосподарського підприємства "Київоблдержагроліс", депутата Іванківської районної та Київської обласної рад Олександра Тупика, котрий поділився на зустрічі з присутніми своїм досвідом та думками.

Важливими та необхідними такі зустрічі з майбутніми абітурієнтами вважає начальник відділу з гуманітарних питань Овруцької міської ради Житомирської області ВасильТкачук, за підтримки і сприяння якого було проведено зустрічі зі школярами та керівництвом навчальними закладами м. Овруч, яким було передано університетські буклети і друковані матеріали щодо вступу до університету в поточному році.

Надана інформація викликала у школярів цікавість, тому сподіваємося на подальшу зустріч з ними на мальовничих теренах Голосієва та їх подальший вступ до лав студентів Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Професор кафедри лісівництва Володимир Гриб,
доцент кафедри таксації лісу та лісового менеджменту Андрій Лащенко

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook