Для здобувачів юридичного факультету пройшов Тренінг-практикум "Практичні аспекти діяльності слідчого, криміналіста, оперативного співробітника, прокурора та адвоката в кримінальному процесі".

18 November 2019, 15:19

      В рамках практичної частини підготовки студентів-юристів на юридичному факультеті було проведено двораундовий тренінг-практикум з висвітлення та унаочнення діяльності органів, що здійснюють досудове розслідування та процесуальне керівництво ним у кримінальному процесі. Для реалізації першої частини заходу було запрошено старшого слідчого Головного управління Національної поліції м. Києва Жолобчука Євгена Васильовича та Старшого інспектора відділу криміналістичного забезпечення Слідчого управління Національної поліції м. Києва Банаха Леоніда Олександровича.

     Спікери поділилися практичною методикою розкриття найбільш резонансних злочинів, проведення негласних слідчих дій, визначення знаряддя вчинення злочину, способи зникнення з місця злочину, зібрання доказів, які неможливо виявити без спеціальних знань та технічних засобів тощо.

     До другого раунду було запрошено прокурора Київської місцевої прокуратури №3 Колбушкіну Кіру Валеріївну, адвоката Карнаух Олену Володимирівну та оперативного співробітника, ім’я якого з огляду на специфіку його роботи ми не можемо розголошувати. Спікери розповіли про слабкі та сильні сторони чинного Кримінально-процесуального законодавства, про специфіку процесуального керівництва досудового розслідування, чіткого слідування умовам допустимості доказів, тонкощі адвокатської діяльності, оперативно-розшукової, зовнішнього спостереження, затримання тощо.

 

     Зокрема студенти зрозуміли, що професії слідчого, оперативного співробітника, криміналіста, адвоката та прокурора об’єднує спільних набір характеристик, а саме: професіоналізм, стійкість до стресу, упевненість у собі, аналітичне мислення, зосередженість, уважність до деталей, відповідальність та мобільність. Сподіваємося, що проведені тренінги не лише доповнять здобуті теоретичні знання, але і заохотять студентів до зосередженого навчання в майбутньому.

 

Євгеній Шульга 

доцент кафедри міжнародного права

та порівняльного правознавства

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook