Представники ЮК "Захист та справедливість" відвідали Харківський Міжнародний Форум

September 27, 2019
     27 вересня 2019 р., в Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого проходив ІІІ Харківський Міжнародний Форум за темою «Фінансово-правові питання у діяльності Юридичних клінік». Національний університет біоресурсів і природокористування України представляли клініцисти юридичної клініки «Захист та справедливість», а саме: керівник ЮК, доцент кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства – Сергій Кідалов, заступник керівника –  асистентка кафедри Наталія Кідалова, та двоє студентів клініцистів Богдан Суржок та Катерина Семендяй. 

Взагалі, на заході були присутні визнані юристи, адвокати та представники юридичних клінік всієї України. На початку форуму з вітальним словом виступили: Вячеслав Комаров – проректор з навчально-методичної роботи Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, керівник Проекту USAID«Трансформація фінансового сектору» та Сергій Красноперов – представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в східних областях.
Далі, в процесі дискусій, Юлія Вітка – заступник керівника Проекту USAID«Трансформація фінансового сектору» провела дуже креативну презентацію, де спробувала з використанням інтерактивного опитування надати інтересні статистичні дані щодо рівня фінансової обізнаності українців.
 
Також треба відмітити і цікаві доповіді щодо практичних аспектів консультування з питань, пов’язаних із фінансовими послугами, де кожен керівник юридичних клінік України, спробував поділитися власним досвідом при вирішенні різних фінансово-правових питань.  
І на кінець організаторами заходу були проведені два майстер-класи, де Тетяна Буряк – радник з питань захисту прав споживачів фінансових послуг Проекту USAID,презентувала доповідь щодо перспектив створення інституту альтернативного вирішення спорів в Україні. Розповіла про можливі майбутні зміни у сфері захисту фінансових прав споживачів та створення фінансового омбудсмена. Тренінг за темою «як захистити себе від фінансового шахрайства», який презентувала Тетяна Грищенко – керівник юридичного напряму Проекту USAID, став останнім якому випало закінчити цей чудовий форум. Доповідач змоделювала значну кількість різних фінансово-шахрайських схем, з якими стикаються громадяни та надала рекомендації як проти них боротися.
Взагалі, захід організований юридичною клінікою Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого пройшов на дуже високому рівні, всі учасники отримали масу вражень та значний практичний досвід у сфері фінансово-правових питань у освітній та практичній діяльності юридичних клінік.
 
Доцент кафедри
міжнародного права
та порівняльного правознавства
Сергій Кідалов
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook