СУЧАСНІ ПІДХОДИ ДО ЕКСПЕРТИЗИ ТА КОНТРОЛЮ ЯКОСТІ ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ - СЕМІНАР ЗА УЧАСТЮ СТУДЕНТІВ ФАКУЛЬТЕТУ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ НА ХІІ МІЖНАРОДНІЙ ВИСТАВЦІ LABCOMPLEX

Кожного дня кожна людина отримує нові знання, нові враження, певні емоції від цього всього. І не тільки студенти навчаються в стінах університету. Кожен з нас, викладачів, вдосконалюється, шукає нові рішення і підходи до викладання спецдисциплін. Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК має в своєму складі висококваліфікованих науково-педагогічних працівників, але при першій нагоді використовує можливість для самовдосконалення на виставках, круглих столах, семінарах, тренінгах тощо. А ще викладачі з великим задоволенням запрошують на такі заходи своїх студентів, щоб набратися нового багажу знань.
Не винятком став і сьогоднішній день, адже з 25 вересня у виставковому центрі «ACCO International» проходить ХІІ Міжнародна виставка LABCompLEX, в рамках якої відбуваються цікаві науково-практичні заходи, в тому числі і по харчовій промисловості.
«Сучасні підходи до експертизи та контролю якості харчової продукції» - саме під такою назвою проходив семінар, на якому розглядалися питання актуальності впровадження системи НАССР, проведення акредитації лабораторій, методи ідентифікації якості харчових продуктів за органолептичними показниками, за біологічною, антиоксидантною та антирадикальною властивостями. Також було представлено рецептуру виробництва функціонального напою на основі апельсинового соку та його технологічна експертиза. Не менш цікавим був виступ модератора заходу Малинки О.В., яка доповідала про фальсифікацію харчових продуктів і методи їх встановлення.
Після отримання нової і закріплення уже відомої інформації, яка була надана на семінарі, можна було оглянути саму виставку, на якій представлялися сучасні прилади, устаткування та реактиви для медичної та харчової галузей промисловості.
На семінарі студенти ІІ курсу скороченого терміну навчання спеціальності 181 «Харчові технології» взнали багато корисної інформації, і скориставшись такою нагодою, почерпнути новітні харчові технології та завели нові знайомства з майбутніми роботодавцями. А для магістрантки останнього року навчання освітньої програми «Технології зберігання, консервування і переробки м’яса» Юлії Кухарець – це свого роду підвищення кваліфікації, адже вона вже працює на харчовому виробництві.