Подарунок ІТшникам: оновлену лабораторію мережних технологій введено в навчальний процес

September 15, 2019
     Репутація у сучасному світі має велике значення. Особливо коли це стосується ІТ галузі. Тож якість професійної підготовки фахівців для неї – у центрі уваги адміністрації факультету інформаційних технологій та його кафедр.

     Спираючись на відгуки роботодавців, ми співпрацюємо з провідними ІТ компаніями світу. Четвертий рік на базі факультету працює мережна академія CISCO. За такий короткий час наш університет було нагороджено декількома відзнаками, у тому числі за якісну підготовку студентів за програмами її курсів. На сьогодні академія CISCO НУБіП посідає лідируючі позиції серед аналогічних в інших університетах України. Зокрема за обсягом підготовлених фахівців ми посіли четверте місце.

     – Для забезпечення лабораторних занять постійно удосконалюється навчально-лабораторна база. До нового навчального року повністю переобладнано навчальну лабораторію мережних технологій у 15-му навчальному корпусі, – розповідає декан факультету Олена Глазунова. – Її відремонтовано, обладнано новими меблями, введено в навчальний процес дві шафи з комутаційним та серверним обладнанням для виконання лабораторних робіт з курсів «Організація комп’ютерних мереж», «Технології захисту комп’ютерних мереж». Тепер наші студенти мають можливість повною мірою налаштовувати та програмувати маршрутизатори, комутатори, апаратні фаєрволи. Таке обладнання, як правило, використовується на найбільш важливих напрямах діяльності підприємств, і доступ до нього має обмежена кількість людей. Керівник лабораторії – надзвичайно активний та професійний фахівець – доцент кафедри комп’ютерних систем і мереж Андрій Блозва. Саме він знайшов можливість не лише вивести нашу академію на такий рівень, а й залучити спонсорів до обладнання лабораторії.

     Завдяки активній співпраці з CISCO цього року мережна академія в НУБіП України отримала статус Центру підготовки інструкторів (Instructor Trainer Center), що дає змогу здійснювати підготовку інструкторів та розшири співпрацю з іншими навчальними закладами. Зокрема, на 2020 рік заплановано запуск академій CISCO у відокремлених структурних підрозділах НУБіП – Ірпінському економічному коледжі, Бережанському і Ніжинському агротехнічних коледжах, Рівненському коледжі, Боярському коледжі екології та природних ресурсів.

     Днями представники корпорації CISCO в Україні – керівник бізнесу Сергій Мартинчук та керівник напряму по роботі з університетами Олена Домотенко – знайомилися з оновленою лабораторною базою, мали можливість поспілкуватися з ректором університету Станіславом Ніколаєнко і деканом факультету Оленою Глазуновою про досягнення та перспективи співробітництва.

Валентин Обрамбальський

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook