Марія Крижанівська, випускниця ВП НУБіП України «Боярський коледж екології і природних ресурсів», мріє продовжити навчання у базовому закладі університету

June 25, 2019

Сьогодні на інтерв’ю в ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України завітала випускниця ВП НУБіП України «Боярський коледж екології і природних ресурсів» – Марія Крижанівська, яка мріє продовжити навчання в базовому закладі університету за спеціальністю «Садово-паркове господарство».

Доброго дня, Марія! Будь ласка, розкажіть нам про себе.

– Я отримала диплом з відзнакою ВП НУБіП України «Боярський коледж екології і природних ресурсів» і дуже хочу здобути вищу освіту вже тут, у рідному Києві, в базовому закладі університету.

– Чому обрали саме цю спеціальність і саме НУБіП України?

– Коли стало питання обирати майбутню спеціальність, вибір зупинився на професії, яка подобається і мені і батькам. Тим паче, що поряд із Києвом є чудовий заклад - Боярський коледж, який для мене став рідним під час навчання. Адже бути поруч з природою, з прекрасним – це чудово! Спеціальність «Садово-паркове господарство» обрали тому, що змалку любила створювати цікаві композиції з квітів та інших природніх матеріалів, формуючи які, отримуєш задоволення та можливість подарувати щирі приємні емоції рідним та близьким людям. Ця спеціальність є нині однією з найбільш популярних в Україні. Вона дає можливість створювати прекрасні садово-паркові об’єкти, флористичні композиції, займатися фітодизайном інтер’єрів тощо.

– Маріє, звідки Ви вперше дізналися про ННІ лісового і садово-паркового господарства?

– Про інститут і університет загалом я дізналася ще змалку, тому що багато моїх родичів та друзів тут навчалися. Також багато схвальних відгуків чула від знайомих та викладачів коледжу. Однак, найголовніше це те, що ННІ лісового і садово-паркового господарства є лідером в Україні з підготовки фахівців для ландшафтного дизайну!

– Чого Ви найбільше очікуєте від навчання в університеті?

– Отримати ще більше знань від висококваліфікованих викладачів, а також сучасні практичні навички, які дозволять набути необхідних кваліфікацій та умінь з цієї спеціальності. Тим більше, для цього в НУБіП України є сприятливі умови: функціонує мальовничий ботанічний сад, є колекційні розсадники, створено сучасні лабораторії. Ботанічний сад НУБіП України для мене став перешим поштовхом в розвитку моїх творчих ідей. У вхідній групі розташоване каміння, на яких я намалювала рослинні мотиви в техніці «Петриківський розпис». Тому, навіть не задумуючись, хочу продовжувати навчання в базовому закладі університету!

– Марія, чи маєте вже конкретні плани на Ваше майбутнє, після закінчення навчання?

– На сьогодні ще складно сказати, де я знайду своє місце в майбутньому… Зараз я працюю лаборантом на кафедрі ботаніки, дендрології та лісової селекції, де дуже творчий та цікавий колектив. Маю мрію продовжити навчання та знайти роботу в стінах університету!

– Які Ви маєте уподобання та інтереси, окрім навчання?

– Моїм улюбленим заняттям у вільний час є флористика та малювання!

– Маріє, бажаємо Вам успішного проходження фахових вступних випробувань і з 1-го вересня 2019 року стати студенткою ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України!

Розмову вела доцент кафедри ландшафтної
архітектури та фітодизайну
ННІ лісового і садово-паркового господарства
Олеся Піхало

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook