Науковий пошук молоді у лісовідновленні та лісозбереженні

March 18, 2019

    До Міжнародного дня лісу, 14-15 березня Міністерство освіти і науки України, Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді спільно із Національним університетом біоресурсів та природокористування України, Навчально-науковим інститутом лісового і садово-паркового господарства Національного університету біоресурсів і природокористування України за підтримки Державного агентства лісових ресурсів України та Товариства лісівників України провели Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Відтворимо ліси разом». Тема конференції: «Науковий пошук молоді у лісовідновленні та лісозбереженні».

Метою заходу було привернення уваги державних та громадських організацій до проблем збереження біологічного різноманіття лісових екосистем, відтворення та розширення площі високопродуктивних стійких насаджень; підвищення фахового рівня керівників учнівських лісництв, а також сприяння співпраці навчальних закладів, органів державної влади, громадських організацій в поліпшенні ефективності роботи учнівських лісництв.

Учасниками конференції стали методисти та керівники учнівських лісництв позашкільних і загальноосвітніх навчальних закладів, наукові та науково-педагогічні працівники вищих навчальних закладів, профільних науково-дослідних установ, працівники підприємств, установ та організацій лісового господарства.

Національний університет біоресурсів і природокористування України представили кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій Іванюк І.В., кандидат сільськогосподарських наук, завідувач науково-дослідної лабораторії біотехнології рослин ВП НУБіП України "Боярська ЛДС" Чорнобров О.Ю.  та кандидат біологічних наук, доцент кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції Курдюк О.М. , які на пленарному засіданні представили  доповіді з проблем відтворення лісів в Україні, інноваційних біотехнології одержання високоякісного садивного матеріалу деревних рослин в умовах in vitro  та розвитку дендропарків як біолабораторій.

Загалом під час конференції розглянуто ряд актуальних питань щодо реформування лісового господарства, інноваційних науково-освітніх та лісогосподарських основ організації діяльності учнівських лісництв, а також стану і перспектив наукових досліджень у лісовій галузі.

      Другий день Всеукраїнської науково-практичної конференції «Відтворимо ліси разом» пройшов на теренах Національного університету біоресурсів і природокористування України.

         Навчально-науковий інститут лісового і садово-паркового господарства Національного університету біоресурсів і природокористування України представив у своїй доповіді заступник директора, к.с.-.г.наук, доцент Свинчук В.А.

Робота продовжилася в навчальних лабораторіях ННІ Лісового та садово-паркового господарства НУБіП України проведенням майстер-класів та практикумів на тему: «Посівні якості насіння та методика їх визначення» (І.В. Іванюк, кандидат с.-г. наук, доцент кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій ННІ лісового та садово-паркового господарства НУБіП України), науковий практикум кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції (М.О. Шевчук, кандидат с.-г. наук, доцент кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції), майстер-клас кафедри таксації лісу та лісового менеджменту з використання сучасних інструментів та обладнання для обліку лісових ресурсів (А.М. Білоус, доктор с.-г. наук, завідувач кафедри таксації лісу та лісового менеджменту), науковий практикум кафедри лісівництва з лісової пірології (С.В. Зібцев, доктор с.-г. наук, професор кафедри лісівництва).

Привітав учасників та вручив сертифікати доктор сільськогосподарських наук, професор, директор Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства Національного університету біоресурсів і природокористування України П. І. Лакида.

 

Н.В.Пузріна, доцент кафедри лісівництва

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook