Розгляд студенських робіт
Згідно розпорядження директора НДІ технологій та якості продукції тваринництва Чумаченка І.П. на факультеті тваринництва та водних біоресурсів під головуванням декана факультету Кондратюка В.М і членів комісії 4 лютого 2021 року в онлайн-режимі проведений І тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із спеціальностей 204 -“Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва” і 207 - “Водні біоресурси та аквакультура”. Комісією розглянуто і заслухано 10 робіт, з числа яких рекомендовано до участі в ІІ турі 3 студентські наукові роботи, які набрали понад 95 балів за спеціальністю 204 -“Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва” і 2 роботи за спеціальністю 207 - “Водні біоресурси та аквакультура” (таблиця додається).


Перелік студентських наукових робіт на конкурс 2021 рік
|
№
п/п
|
Тема наукової роботи
|
Спеціальність
|
ПІБ студента
|
Керівник
|
|
1.
|
Продуктивність бджолиних сімей української породи при використанні бурштинової кислоти
|
Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
|
Пилипчук М.В. студент магістратури 1 р.н.
|
К .с.-г. н., доцент кафедри конярства та бджільництва Головецький І.В.
|
|
2.
|
Оцінювання якості харчових курячих яєць
|
Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
|
Калініченко А.С., Маринін О.М. - студенти І курсу ОС «Магістр»
|
Д. с.-г. н., професор кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Прокопенко Н.П.
|
|
3.
|
Яєчна продуктивність качок за використання біотехнологічної процедури трансгенезу
|
Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
|
Сальник Олена, 4 курс, 2 група ТВППТ
|
Д. б. н., професор кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин Костенко С.О.
|
|
4.
|
Оцінка індексу гетерозису у помісних цьоголіток при схрещуванні внутрішньопорідних типів українських порід коропа
|
Водні біоресурси та аквакультура
|
Пліщ Ю.А., 4 курс, 2 група
|
К.. с.-г. н., доцент кафедри аквакультуриМарценюк В.П.
|
|
5.
|
Підвищення продуктивності свиней в умовах промислової технології відповідно концепції добробуту
|
Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
|
Рудь М.В., Ткаченко Ю.О. -студенти 4 курсу ОС «Бакалавр»
|
Д. с.-г. н., доцент, в.о. завідувача кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Лихач В.Я.
|
|
6.
|
Технологія отримання та вирощування видів роду Боцій (Botiidae)та їх гібридів уштучних умовахНЛ Декоративні гідробіоресурси
|
Водні біоресурси та аквакультура
|
Кузьменко Олександр Михайлович, студент 1р.н. ОС «Магістр»
|
Асистент Халтурин Максим Борисович
|
|
7.
|
Екологічні умови та ефективність вирощування рибопосадкового матеріалу у ставах Поліської зони України на прикладі рибцеху "Меджибіж"
|
Водні біоресурси та аквакультура
|
Романюк Михайло Михайлович,студент 1р.н. ОС «Магістр»
|
К. с.-г. н., доцент кафедри гідробіології та іхтіології Хижняк Меланія Іванівна
|
|
8.
|
Аналіз флуктуючої асиметрії сріблястого карася для оцінки стану іхтіоценозу ділянки р. Вовк в м. Деражня Хмельницької обл.
|
Водні біоресурси та аквакультура
|
Бойко Юрійстудент 4 курсу 1 гр.ОС «Бакалавр»
|
К .с.-г. н., доцент кафедри гідробіології та іхтіології Марценюк Наталія Олександрівна
|
|
9.
|
Продуктивність молодняку кролів за різних джерел Марганцю
|
Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
|
Коновал Олександра Олександрівна, студентка 3 курсу ТВППТ
|
Д. с.-г. н, професор, завідувач кафедри годівлі тварин і технології кормів ім. П.Д. Пшеничного Сичов М.Ю.
|
|
10.
|
Продуктивність м’ясних бугайців, отриманих від різного підбору батьків за індексом антигенної подібності
|
Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
|
Наталич Олександр Володимирович, студент 4 курсу 1 групи
|
Д. с.-г. н., професор, завідувачкафедри технологій виробництва молока та м’яса
Угнівенко А.М.
|
Серед представлених робіт обрали найкращі.
І. Чумаченко,
директор НДІ технологій та
якості продукції твариннцтва