ННІ Лісового і садово-паркового господарства традиційним футбольним турніром відзначив День працівника лісу

16 September 2018, 19:45

У 2019 році виповниться 35 років славній традиції відзначати День працівника лісу першістю з футболу на кубок Миколи Дмитровича Полякова серед студентів, викладачів і випускників ННІ ЛіСПГ.

За цей час до улюбленої в цілому світі гри долучилося багато поколінь лісівників, сформувалося багато славних традицій, які живуть і допомагають у повсякденному житті випускникам факультету, а нині інституту, в усіх куточках України і далеко за її межами. Ця прекрасна гра багатьом з них допомогла стати не тільки фізично здоровими людьми, а й виховала чудові людські якості, без яких важко уявити собі гармонійно розвинену особистість, допомогла зайняти гідне місце в суспільстві, зробила не байдужими до проблем галузі, потреб колективу, держави, чуйними до друзів і оточуючих. Більшість з них відданість і любов до футболу несуть впродовж багатьох років попри гаразди і негаразди, сягнувши висот і заслужених звань. Досить згадати Заслужених лісівників України, керівників державних лісогосподарських підприємств О.М. Гладиша, Ю.Ю. Сегеду,  А.В. Гладського, Р.В. Сендзюка, В.Л. Свириденка та інших. Палкими пропагандистами і прихильниками футболу залишаються збірники факультету минулих років і за кордоном: лісівник Анатолій Федик в Італії, підприємець Арістид Яніді в Греції, директор Теленєштського лісгоспу Василь Ілеску в Молдові та цими людьми перелік не закінчується.

Традиції розпочаті попередніми поколіннями продовжують жити і перемагати. Команда інституту багаторазовий переможець першості НУБіП України упродовж останніх років. Друге місце, яке іншими факультетами сприймається як досягнення, для лісівників прирівнюється до невдачі. Збірна факультету в минулому ставала переможцем першості м. Києва з футболу серед команд ВНЗ першої ліги, коли грала у вищій лізі, неодноразово приймала участь у змаганнях Східно-Європейської студентської ліги, неодноразовий призер Всеукраїнського турніру Кубок «Юність Посулля» на честь Івана Сподаренка.

Врожайним став для спортсменів інституту переддень професійного свята – Дня працівника лісу. Спочатку, 13 вересня на базі Лубенського лісового коледжу збірна команда інституту у нелегкій боротьбі перемогла в змаганнях на Кубок «Юність Посулля». У фінальному матчі між студентами Національного університету біоресурсів і природокористування України та смілянського "Явора", лісівники з Черкащини першими відкрили рахунок, але не зуміли втримати перевагу, пропустивши два м"ячі. Кубок "Юність Посулля" вирушив до Києва.

У суботу 15 вересня 2018 року на стадіоні відбулася першість серед курсів інституту, у якій прийняло участь 6 команд.

З вітальним словом до всіх присутніх звернувся ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслав Ніколаєнко. У своїй промові він відзначив важливість продовження славних спортивних традицій інституту та привітав всіх присутніх з Днем працівника лісу. Потому, з рук ректора медалі і грамоти отримали переможці турніру Кубок «Юність Посулля», а сам кубок за дорученням Станіслава Миколайовича передано до Музею НУБіП України.

Після офіційного відкриття, на полі центрального стадіону НУБіП України пролунав стартовий свисток, який розпочав запеклу боротьбу між учасниками турніру. В ході напруженої гри, шосте місце зайняла збірна команда 3 курсу. Збірна команда 4 курсу зайняла 5 місце. Справжня боротьба розпочалася за 3 місце, так збірна команда викладачів програла з рахунком 0:1 збірній команді 1 курсу. У фінальній грі зустрілася найдосвідченіша збірна випускників, яка поступилася збірній команді 2 курсу з рахунком 0:1.

З рук директора інституту, професора Петра Лакиди  та сина М.Д. Полякова Андрія Миколайовича усі команди учасники першості отримали традиційний приз – кавун. Команді переможниці було вручено красивий перехідний Кубок М.Д. Полякова, який дуже нагадує Кубок Ліги Чемпіонів, а гравці команди переможниці та команд призерів отримали медалі і дипломи.


Крім того, вже третій рік поспіль, рідні Миколи Дмитровича для розвитку фізичної культури і спорту в інституті, дарують нову футбольну форму для команд студентів інституту та відзначають кубками найкращих гравців турніру.

Змагання пройшли у дружній та невимушеній атмосфері, за гарної сонячної, не по осінньому теплої погоди. За ними спостерігали численні вболівальники.  У змаганнях не було переможених, а тільки переможці, бо вони сприяли єднанню, формуванню колективів груп, курсів, інституту, набуттю командного духу, який є запорукою майбутніх перемог. Отримане здоров’я та хороший настрій, без сумніву, додадуть учасникам і вболівальникам традиційних змагань козацького здоров’я, незламного духу і наснаги у навчанні та роботі.

Традиції мають жити і перемагати!  До зустрічі з Кубком М.Д. Полякова наступного року!

Завідувач кафедри відтворення лісів

та лісових меліорацій, професор

Віктор Маурер

Заступники директора ННІ ЛіСПГ

Олександр Соваков, Віктор Свинчук, Андрій Спірочкін

 


 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook