Співробітник Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж, викладач кафедри лісівництва ННІ ЛіСПГ Василь Гуменюк пройшов підготовку в тренувальному центрі для пожежників Лісової Служби США

June 29, 2018
Sweet Home, USA

Співробітник Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж, викладач кафедри лісівництва НУБіП України Василь Гуменюк протягом 23-29 червня 2018 року проходив підготовку в тренувальному центрі для пожежників, що знаходиться у місті Sweet Home, США. Зазначений курс навчання організовано за фінансової підтримки відділу міжнародних програм Лісової Служби США метою якого є використати досвід з теоретичної та практичної підготовки пожежників початкового рівня отриманий під час навчання в США для підготовки лісових пожежних та регіональних інструкторів з підготовки керівників гасіння пожеж в Україні. 
Загалом у навчаннях прийняли участь близько 200 осіб віком від 19 до 36 років зі штату Орегон, які вирішили опанувати професію лісового пожежного здобувши теоретичні знання та практичний досвід у пожежогасінні. Від України у навчаннях прийняли участь старший викладач кафедри лісівництва ННІ ЛіСПГ НУБіП України, співробітник Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж Василь Гуменюк, а також начальник кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт Національного університету цивільного захисту України (м. Харків) – Андрій Лісняк.

Навчання в тренувальному центрі проходило за спеціально розробленою програмою підготовки лісового пожежного в умовах наближених до реальних. Згідно з програмою всіх учасників було розділено на пожежні команди по 20 осіб та розселено в наметах. Щодня з 08:30–12:00 проходили лекційні заняття з інструкторами, з 13:00–17:00 – польові навчання під час яких кожен отримував досвід роботи з ручними інструментами, технікою та іншим обладнанням для пожежогасіння, а також здійснювалося відпрацювання злагодженої роботи в команді та навиків у створенні протипожежних бар’єрів; з 18:30–20:00 – проводилися додаткові лекційні заняття.



Також однією з обов’язкових умов навчання було складання іспиту з фізичної підготовки – Pack test - Arduous, який передбачав проходження дистанції 4,8 км з екіпіруванням загальною вагою 23 кг за 45 хвилин.

Після успішного складання усіх тестів з теоретичної, практичної та фізичної підготовки пожежна команда отримувала допуск до заключного командного іспиту, який передбачав гасіння справжньої низової пожежі в умовах лісу. За роботою пожежних команд та процесом гасіння спостерігали інструктори та засоби масової інформації. До речі, правильна робота із ЗМІ також входить у професійні обов’язки пожежника (див. відео за посиланням: До речі, правильна робота із ЗМІ також входить у професійні обов’язки пожежника (див. інтерв’ю за посиланням: https://nbc16.com/news/local/new-wildland-firefighters-practice-craft-in...).

 

Після проведення гасіння, виконання оперативно-тактичних завдань та усіх заходів з остаточної ліквідації пожежі учасники отримали сертифікати про успішне завершення курсу і мають дозвіл працювати на посаді пожежного другого типу (FF2) в будь-якому штаті США.

Василь Гуменюк, співробітник Регіонального
Східноєвропейського центру моніторингу пожеж,
викладач кафедри лісівництва

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook