Інновації України: презентація першого аналітичного досвіду

May 30, 2018
29 травня 2018 року відбулася презентація дослідження «Інновації України: презентація першого аналітичного досвіду». Викладачі кафедри фінансів Скрипник Галина, Буряк Аліна та Тітенко Зоя прийняли активну участь у обговорені ключових напрямів розвитку інноваційної діяльності в Україні.
 
В процесі дослідження було визначено найбільш конкурентні та перспективні галузі в Україні, де розвиваються вітчизняні інновації та які є можливості для зростання.  Названі головні розробники в Україні та технології, що українці впроваджують за кордоном. Проект реалізований спільними зусиллями InnolyticsGroup, SingularityUKyivChapter, DLAPiper, Ukrinnovate та UNIT.City.
 
 Вперше таке дослідження було проведене не як часткові огляди експертів, а на основі комплексного аналізу великих даних з авторитетних міжнародних джерел – баз даних WebofScience, DerwentInnovation та інших.
 
Дослідження презентували:
Ігор Новіков, який розповів про можливості використання інновацій в повсякденному житті кожної людини.
Володимир Бандура більш детально зупинився на використанні інновацій в різних галузях економіки. Найбільш ґрунтовні дослідження стосувалися застосування інновацій в аграрній сфері. Варто зазначити, що в останні роки найбільше винаходів запатентовано саме навчальними закладами і Національний університет біоресурсів і природокористування України посідає перше місце за кількістю винаходів зазначив доповідач.
 
Досить цікавими були доповіді Наталії Пархоменко, Дмитра Шестакова та Макса Яковера. Вони висвітлили найбільш розвинуті теми наукових досліджень та технічних розробок, динаміку інноваційної активності, інтереси міжнародних компаній в Україні, а також українських авторів за кордоном.  
 
Група аналітиків провела ґрунтовні дослідження, щодо розвитку нових технологій в Україні з стратегіями інших країн. А також було визначено, які напрямки розробок в Україні мають найбільший потенціал і як вони можуть вплинути на розвиток економіки країни.
 
На завершення всі учасники мали можливість поспілкуватися зі спікерами та отримати відповіді на питання, що виникли під час зустрічі.
О. Данилевська – Жугунісова О.Є.,

доцент кафедри фінансів 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook