Викладачі кафедри фінансів активні учасники V Міжнародної конференції «Agri Invest Forum»

May 16, 2018
16 травня 2018 року у виставковому центрі «АККО Інтернешнл» пройшла V Міжнародна конференція AgriInvestForum, яка кілька років поспіль об’єднує практиків аграрного бізнесу і науковців не лише з України, а й закордону. Вперше за п’ятирічну історію AgriInvestForum зібрав понад 1000 учасників.
 
На події були присутні представники міністерств, народні депутати України, представники посольств та міжнародних організацій (USAID, IFC, IMF, WorldBank, EBRD).
Викладачі кафедри фінансів Скрипник Г.О., Буряк А.В., Тітенко З.М. разом з завідувачем кафедри Давиденко Н.М. були активними учасниками даного заходу.
 
    З вітальним словом звернувся Андрій Дикун голова Всеукраїнської Аграрної Ради, який наголосив про важливість даних форумів.
 
У рамках першого блоку Бізнес-секції обговорювалися питання відміни відшкодування експортного ПДВ для олійних культур та відкриття ринку землі.
 
Під час другої фінансової секції AgriFinance розглядалися податкові та фінансові питання. Зокрема, голова податкового комітету Громадської ради при МЕРТ, партнер аудиторської компанії CroweHorwathACUkraine Ольга Богданова розповіла про новий принцип розрахунку бюджетної дотації для сільськогосподарських товаровиробників.
 
Партнер CroweLFUkraine, адвокат Віктор Кобилянський розповів про нормативно-грошову оцінку землі для сільськогосподарських підприємств. Також важливими темами для обговорення були рішення для оптимізації ведення бізнесу й інструменти фінансування та управління ризиками.
 
В рамках другого блоку експерти з «Спілки автоматизаторів бізнесу» наголосили про важливість правильно впроваджених інфомаційних систем для вирішення ключових задач фінансового директора аграрного підприємства.
Голова аграрного комітету Асоціації адвокатів України Оксана Крижанівська виступила із доповіддю щодо фінансової та інвестиційної взаємодії банків з аграрним сектором.
 
Фахівець фінансового сектору, менеджер з розвитку бізнесу в проекті IFC Аграрні розписки в Україні Кирило Мухомедзянов висвітлив тему банківських програм та моделей кредитування в агросекторі. Не менш важливим питанням було збільшення прибутковості бізнесу завдяки структуруванню, міжнародної фінансової звітності, доступному фінансуванню.
Третя секція була присвячена проблемам та перспективам реформування об’єднаних територіальних громад в Україні. Головні питання, які були висвітлені, стосувалися роботи ОТГ, а також створення інституту кооперації та місцевого самоврядування. 
Представники громад акцентували увагу на досвіді децентралізації в Естонії, Тетіївській та Омельницькій сільських об’єднаних територіальних громадах (Київська та Полтавська області відповідно).
 
Крім того, експерт з питань управління земельними ресурсами проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку» Сергій Кубах висвітлив проблему управління земельними ресурсами на місцевому рівні.
Під час конференції учасники мали можливість обмінятися досвідом та налагодити партнерські зв’язки. Дані заходи є корисними для співпраці практиків аграрного бізнесу та науковців щодо реалізації спільних проектів.
 
     
 
Титарчук І.М.,
доцент кафедри фінансів
 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook