Знання із книг: 25х25

April 13, 2018
Цього року восени кафедрі фінансів виповнюється 25 років. В честь цієї події колектив кафедри вирішив започаткувати рубрику знань 25х25. Протягом 5 місяців ми познайомимо вас із 25-ти найкращими бізнес та художніми книгами, які допоможуть у розумінні фінансових процесів, бюджету, агробізнесу, економічних та життєвих питаннях тощо. Сьогодні в українців є усі можливості поглиблювати отримані знання за допомогою зарубіжних бестселерів та цікавих книг українських авторів. За даними книжкової палати України у 2017 р. було опубліковано близько 20 000 книг, більшість із них українською мовою. У форматі читання українців переважають електронні книги – більше 60%. Середньостатистичний українець прочитує повністю 4,3 книги на рік обсягом понад 100 сторінок, при чому 10% з них не пам’ятають назви твору.
Бізнес-література не може бути керівництвом до дії, її не варто розглядати безпосередньо в прикладному ключі - оскільки повного збігу порад, досвіду, експертизи автора (навіть якщо він абсолютний гуру управління і творець транснаціональної компанії) з вашими ідеями та бізнесом не буде ніколи. Але, як і художній твір, вона змушує задуматися. Про себе, про життя, про оточуючих. Про процеси, технології, мотивацію та цілі. Отож, приємного читання!!!
 
        
«Сингапур – город, построенный на болотистом островке, несколько уступающем по площади Киеву и несколько превосходящий его по численности населения, - по размерам ВНП превосходит Украину примерно в 1,3 раза, уступая по этому показателю огромной России лишь в пять раз. А ведь даже строительный песок, даже пресную воду приходится завозить в Сингапур из Малайзии и Индонезии…». Саме так описує Сингапур перекладач твору «Из третьего мира - в первый» автора  Лі Куан Ю Це книга про непопулярні рішення, про жагу до змін, про стратегічне бачення, про економіку та економію, про роль однієї людини в долях близько 4 млн. громадян.
 
Наступну книгу можна прожити із головним героєм переживаючи його турботи, біль, любов та відкриття себе світу. Педант, практик, скрупульозний, дисциплінований, жадібний не тільки у фінансовому плані, але і емоційному Уве з першої сторінки занурює читача у своє життя. Це захоплива історія людини похилого віку, яка була завжди чесною із собою та навколишніми людьми, яка змогла відкритися світу і змінити себе та оточуючих. Головного героя описав Фредерік Бакман у своєму творі «Друге життя Уве». Ця книга - успішний дебют автора. Вона стала бестселером у багатьох країнах світу, була переведена на 25 мов.
 
Книга «Аналітична культура. Від збору даних до бізнес-результатів» Карла Андерсона. Книга розкриває суть та важливість збору і обробки аналітичних даних. Карл Андерсон розповідає про ланцюжку аналітичної цінності, яка допоможе будувати ефективні бізнес-моделі - від збору даних і аналізу до ідей і конкретних обґрунтованих дій.
 
Усі перелічені книги представлені у електронному форматі на відповідних сайтах.
Паперові варіанти деяких з них можна взяти для читання на кафедрі фінансів у 501 ауд. к.10.
Також ці та інші книги є у наявності у сучасній бібліотеці-хабі BOTAN – сайт https://botan.ua/
 
 
НАДИХАЮЧОГО ЧИТАННЯ!!!!
 
Титарчук Ірина,

доцент кафедри фінансів 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook