Проведено лекцію про Центральну маркетингову компанію сільського господарства Німеччини

November 30, 2017

  29 листопада 2017 р. відбулась лекція на економічному факультеті, на якій доктор Таня Якш представила Центральну маркетингову компанію Німеччини (СМА) та її функції. З 1999 р. до 2009 р. вона керувала СМА у Варшаві та відповідно поділилась своїм досвідом.

    Основною ціллю даної організації є надання сервісу з експорту для підприємств сільського господарства Німеччини, іншими словами сприяння збуту продукції.


        У 1994 р. німецьким урядом було прийнято Закон про фонд сприяння збуту, який став основою створення такої організації. Офіси СМА знаходяться в багатьох країнах світу. Важливо відмітити те, що завдяки членству у даній організації, підприємства мають можливість отримувати результати досліджень зарубіжних ринків, звіти про ринки, інформацію по країнам з визначенням цілей експорту, статистику зовнішньої торгівлі.

     При цьому як вказувала доктор Якш, деякі підприємства змогли покращити показники результатів своєї діяльності втричі. На лекції були присутні студенти магістратури спеціальності "Фінанси банківська справа та страхування" та викладачі профільнизх фінансових кафедр. 

 

      На завершення виникло багато питань та відбулась дискусія. Так доцент кафедри фіскальної політики та страхування Олександ Лабенко поцікавився думкою доктора Таня Якш щодо можливості запровадження в Україні такого проекту, які на її думки товари мають найбільший потенціал на європейському ринку. Також завідувач кафедри банківської справи Олена Олійник-Данн  цікавилась формуванням фонду грошових внесків підприємств, які входять до органіації та його розподілу між ними. Декан Анатолій Діброва відзначив важливість даної організації та доцільність її створення і функціонування в Україні.

 

  Анатолій Дмитрович запросив пані Якш відвідати 71 науково-практичну студентську конференцію «Концептуальні засади збалансованого розвитку аграрного сектору економіки України», яка відбудеться 1 грудня на економічному факультеті для продовження дискусії.

Оксана Макарчук 
Віталій Нагорний
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook