На шляху вирішення сучасних проблем арбористики

December 24, 2017

20 грудня 2017 року на базі кафедри ландшафтної архітектури та садово-паркового будівництва проведений науково-практичний семінар «15-літній досвід сучасної арбористики в Україні та подальші шляхи її розвитку». Захід був приурочений 120-річчю Національного університету біоресурсів і природокористування України та присвячений питанням підвищення якості підготовки ОС «Бакалавр» і «Магістр» із спеціальності «Садово-паркове господарство», сприянню розвитку ландшафтного будівництва в Україні та залученню сучасних технологій арбористики, які використовуються у світі.

У роботі  науково-практичного семінару взяло участь близько 20 практикуючих фахівців-арбористів, а також студенти та викладачі ННІ лісового і садово-паркового господарства. Частина фахівців-арбористів навчалася у нашому Університеті у попередні роки, проходила виробниче стажування за кордоном і має досвід роботи на об’єктах ландшафтної архітектури.

На початку роботи науково-практичного семінару заступник директора ННІ лісового та садово-паркового господарства Віктор Свинчук презентував учасникам зібрання Університет та навчально-науковий інститут, зокрема, структуру НУБіП України, перелік спеціальностей з яких ведеться підготовка фахівців, наукові здобутки колективу, міжнародне співробітництво тощо. Велика увага була приділена питанням підготовки і перепідготовки фахівців, які гостро стоять у країні на сучасному етапі.

Перед учасниками семінару з доповіддю на тему: «15-літній досвід сучасної арбористики в Україні та подальші шляхи її розвитку» виступив в.о. завідувача кафедри ландшафтної архітектури та садово-паркового будівництва Анатолій Кушнір. Доповідач окреслив теоретичні та практичні аспекти сучасної арбористики, яка швидкими темпами розвивається у світі, та розповів про численні заходи, проведені колективом кафедри за останні 15 років, зокрема, міжнародні науково-практичні конференції та семінари, тренінги та експедиції з дослідження вікових історичних дерев, які зростають у різних регіонах України. Учасники заходу задали доповідачу численні питання, на які отримали аргументовані відповіді.

Практикуючий фахівець-арборист Ігор Сінгер у своїй доповіді окреслив численні проблемні питання, які стоять перед зазначеними фахівцями, та запропонував шляхи їх вирішення за участю науковців, виробничників, органів державної влади та місцевого самоврядування. Одним із головних питань, які стоять перед фахівцями-арбористами, є оволодіння сучасними методами та технологіями, сертифікація працівників та створення Громадської організації для допомоги в їх вирішенні.

Учасники заходу обговорили доповіді, які були винесені у порядок денний, поділилися своїм досвідом виконання арбористичних робіт на різних об’єктах ландшафтної архітектури та подякували керівництву Університету та Оргкомітету за допомогу у проведенні науково-практичного семінару.

Зав. лабораторії сучасних технологій

проектування СПО кафедри ландшафтної

архітектури та садово-паркового будівництва

Міндер В.В.

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook