Здобутки агрохіміків на "Дні поля" який присвячений селекції, насінництву та новим прийомам вирощування картоплі.

July 19, 2017

14 липня Інститут картоплярства Національної академії аграрних наук України провів День поля присвячений селекції, насінництву та новим прийомам вирощування картоплі. Разом із своїми партнерами ТОВ «Агріко Україна», «Дюпон», «Укравіт», НВК «Квадрат» обговорили питання селекції і насінництва, системи захисту, удобрення та технологічні аспекти вирощування картоплі. Кафедра агрохімії та якості продукції рослинництва НУБіП України також взяла участь в цьому заході.

 

    Розпочався День поля демонстрацією посіві картоплі, ознайомленням з особливостями їх вирощування та системою захисту. Селекціонери інституту Фурдига М.М., Сдорчук В.І. представили давно відомі сорти картоплі, такі як Слов’янка, Повінь, Фантазія, Скарбниця, Тирас, Щедрик (білі та рожеві) та новинки: Слаута, Злагода, Гурман, Іванківська рання, Княгиня. Особливу цікавість викликали сорти Солоха з темно-фіолетовими бульбами та темно-фіолетовим м’якушем і Хортиця - з бульбами червоного кольору та темно червоним м’якушем.

              

     Представники компанії «Дюпон» ознайомили присутніх із системою захисту картоплі, а НВК «Квадрат» системою живлення та новинками добрив. 

     Учасники практичного семінару вшанували науковців інституту та відкрили меморіальну дошку вченим-картоплярам Кучку А.А. і Осипчуку А.А. Продовжили обговорення проблем вирощування картоплі на пленарному засіданні, що відкрив директор Інституту Бондарчук А.А. З привітальним словом виступили Гадзало Я.М. - президент НААН, Мартинюк М.П. - перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України, Анісімов А.Є. - голова Бородянської РДА та інші вельмишановні гості. Учасники практичного семінару поділилися досвідом вирощування картоплі, новинками в технології вирощування та перспективами і завданнями. Виступ завідувача кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва НУБіП України Бикіна Анатолія Вікторовича був присвячений  управлінню живленням та стресами рослин картоплі в сучасних технологіях.       

  

     На завершення, за рішенням вченої ради інституту (протокол засідання вченої ради №4), були нагороджені Бикін А.В. завідувач кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва НУБіП України, Рибалко С.В. - голова ФГ «АДЕЛАЇДА», Гордійчук М.П. - віце-президент Української асоціації виробників картоплі почесними нагородами «Заслужений картопляр». За дружною бесідою були продегустовані нові сорти картоплі.

Доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва Бикіна Н.М.

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook