Студенти економічного факультету спеціальності «Облік і оподаткування» пройшли конкурсний відбір для стажування у Міністерстві фінансів України

June 23, 2017

Міністерством фінансів України було оголошено конкурс на літнє стажування в Департаменті моніторингу баз даних та верифікації виплат серед студентів старших курсів фінансово-економічних та ІТ-спеціальностей. Серед вимог кандидатів визначено: навчання на старших курсах фінансово-економічних та ІТ-спеціальностях; досвід статистичного аналізу даних та розробки економіко-математичних моделей; проведення економічних досліджень та наявність навичок роботи зі статистичними та економетричними пакетами (Stata, EViews, Matlab, ін); вільне володіння англійською мовою. Конкурсний відбір проводився поетапно (І етап – подача резюме та мотиваційних листів; ІІ етап – співбесіда з кандидатами; ІІІ етап – рекомендація для стажування). Шестеро магістрів спеціальності «Облік і оподаткування» (О. Гнесь, Р. Горбуненко, Ю. Грищенко, А. Дудніченко, О. Кривошей, Н. Пінчук) та п’ятеро бакалаврів напряму підготовки «Облік і аудит» (О. Ковтуняк, К. Крокотенко, Н.-В. Лисенко, В. Швець, Ю. Шендерівська) у поданих резюме та мотиваційних листах аргументовано доводили наявність високих аналітичних здібностей, відповідальність, організованість, ініціативність та бажання працювати й вчитися. У Міністерстві фінансів України зареєстровано резюме від 30-ти студентів з різних вузів України, оскільки інформування щодо проведення такого заходу відбувалось в надзвичайно обмежені терміни.

До участі в останьому турі були запрошені четверо студентів НУБіП України, серед яких Василь Швець, Роман Горбуненко, Наталія-Вікторія Лисенко та Юлія Шендерівська. Рекомендовані кандидати проходили професійне письмове тестування та усну різнохарактерну співбесіду. Конкурсна комісія Міністерства фінансів України визначила відповідність професійного рівня вимогам вакансій (кількість яких була доволі обмеженою).

Двох наших студентів – Романа Горбуненка та Юлію Шендерівську рекомендовано для стажування та проведення аналітичних досліджень у новоствореному Департаменті моніторингу баз даних та верифікації виплат щодо впливу державної податкової та митної політики на економіку країни, оцінку ефективності системи оподаткування та моделювання податків та зборів. 

Вітаємо наших переможців та бажаємо професійних звершень на шляху

до поступового кар’єрного зростання!

Євгенія Калюга,
завідувач кафедри обліку та оподаткування

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook