Профорієнтаційна робота

ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА РОБОТА КАФЕДРИ ФІТОПАТОЛОГІЇ

ІМ. АКАД. В.Ф. ПЕРЕСИПКІНА

 

Доцент кафедри фітопатології Піковський М.Й. зустрівся із студентами  Заліщицького аграрного коледжу ім. Є. Храпливого (http://zkol.org.ua) та провів  профорієнтаційну роботу. Майбутнім абітурієнтам було акцентовано увагу на спеціальності за якими ведеться підготовка бакалаврів на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології в Національному університеті біоресурсів і природокористування України (https://nubip.edu.ua/node/1170). Більш детально висвітлено спеціальність “Захист і карантин рослин”. Студентів надзвичайно зацікавили переваги продовження навчання в НУБіП України, що ґрунтуються на традиціях якісної підготовки захисників рослин (з середини ХХ століття), їх високою конкурентністю на ринку праці та станом навчального процесу в університеті, що сприяє всебічному розвитку здібностей і професійному зростанню. 


Анна Ціонель зустрілася з учнями СЗОШ № 2 м. Шепетівка
Анна Ціонель зустрілася з учнями СЗОШ № 2 м. Шепетівка
Марія Савчук зустрілася із випускниками СЗОШ № 12 м. Хмельницький
Аліна Казмірчук проводить профорієнтаційну роботу із випускниками 11 класів ЗОШ № 2 м. Бровари (Київська обл.)
Євгеній Вернигора проводить профорієнтаційну серед учнів Острівської ЗОШ І-ІІІ ступенів  (Київська область, Рокитнянський район)

 Профорієнтацйна робота ГУРТКІВЦІВ У РІДНІЙ ШКОЛІ

Під час проведення профорієнтаційної роботи важливим є залучення до таких заходів наших студентів. На даному аспекті постійно акцентується увага під час засідань студентського наукового гуртка кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна. Так, в одній із поїздок до рідного краю (Рівненщина) студентка 4 курсу спеціальності Захист і карантин рослин Ельвіра Німчук завітала до Дубровицької ЗОШ № 2 І-ІІІ ступенів, котру закінчила в 2014 році. Ельвіра розповіла про перелік предметів ЗНО (основний, профільний, вибірковий) для вступу на спеціальність Захист і карантин рослин, ознайомила майбутніх абітурієнтів з перевагами навчання в НУБіП України:

статус національного і дослідницького університету;

ступенева освіта;

програми академічної мобільності студентів;

можливість отримати подвійний диплом;

закордонні практики;

навчання іноземними мовами;

студенти університету мають змогу навчатися у групах з викладанням дисциплін англійською мовою;

зручне розташування студентського кампусу, розвинена інфраструктура;

активне та цікаве студентське життя;

спорт і оздоровлення;

перспективи працевлаштування.

Також студентка поділилась власними враженнями про навчання на факультеті Захисту рослин, біотехнологій та екології, студентське життя в Національному університеті біоресурсів і природокористування України та можливостями наукової роботи. Дана інформація зацікавила учнів школи. У цілому, зустріч виявилася плідною і результативною.

 

 

М.Й. Піковський,

керівник студентського наукового гуртка кафедри

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook