Студентка економічного факультету Тетяна Валькевич: «Мрію стати міністром аграрної політики, але це у майбутньому»

February 15, 2017

      Сьогоднішня наша розмова зі студенткою першого року навчання магістерської програми «Прикладна економіка» Тетяною Валькевич. Дівчина вражає своїми амбіційними планами і діями. Вона не лише красуня, а й розумна та розсудлива, староста групи, мріє стати висококваліфікованим працівником в галузі аграрної економіки.

     – Тетяно, чому вирішила стати економістом?
    – Сьогодні економісти потрібні всюди – від великих банків до невеликих торгових компаній. Економіст може запропонувати найефективнішу стратегію розвитку свого підприємства, без них ефективне управління було б неможливим. В уряді, Міністерстві економіки, аналітичних центрах, наукових інститутах економісти вирішують глобальні задачі з формування економічної політики країни, складають економічні прогнози, оцінюють темпи зростання галузей.
      – Чому для здобуття фаху економіста обрала саме НУБіП?
     – Вибираючи університет для навчання, врахувала рейтинг українських вишів. НУБіП України знаходиться в десятці найкращих навчальних закладів країни. Дізналася, що фахівці, яких готують сьогодні тут, затребувані і мають достойний заробіток, адже Україна – аграрна країна.
     У приймальній комісії документи прийняли швидко та організовано. Хочу відмітити особливу ретельність, допомогу і увагу працівників, які приймали документи, за що їм вдячна. Спеціалізацію «Прикладна економіка» обрала, дізнавшись, що на цій магістерській програмі читає лекції сам проректор з навчальної і виховної роботи. Провчившись семестр, розумію: зробила правильний вибір. Також в університеті серйозною перспективою є можливість проходження закордонної виробничої практики.
     Тож я горда, що навчаюсь саме тут.
     – У чому, на твою думку, перспективність обраної тобою професії?
     – Сьогодні в країні відбуваються великі зміни, проводяться глобальні реформи. Я б хотіла бути частиною цих змін, а для цього потрібно мати якісні знання і високу кваліфікацію, бути конкурентоспроможним на ринку праці. Це мій свідомий крок у майбутнє. Магістр з прикладної економіки може стати державним службовцем у міністерствах, обласних державних адміністраціях, фахівцем із стратегічного управління проектами та державними програмами, експертом з питань формування державних програм соціально-економічного розвитку, економістом із прогнозування розвитку національної економіки та працювати як бізнес-фахівець, а також консультант-аналітик з економічних питань у структурах аграрного сектору. Звичайно, мрію стати міністром аграрної політики, але це у майбутньому. А поки що перші кроки для здійснення своєї великої мрії я роблю в НУБіП України.
     – Навчатися цікаво? З якими труднощами стикалася під час навчання?
     – Перші враження про навчання у мене склались досить позитивні, такі, які точно не забуду ніколи. Моїм особливим захопленням стало членство у гуртку «Європейські студії». Це дає можливість брати активну участь у науково-дослідній роботі кафедри глобальної економіки. За досить короткий час я, завдяки активній позиції співробітників кафедри, побувала з екскурсіями у Верховній Раді України, Міністерстві аграрної політики та продовольства України. Також за такий короткий період навчання встигла взяти участьу міжнародному науково-практичному семінарі, який проводився на кафедрі. Було цікаво поспілкуватися з польськими професорами, якихзапросила завідувач кафедри глобальної економіки Наталія Вдовенко.
     А якщо говорити про труднощі, то секрет простий. Потрібно лише бути самостійним і вимогливим та наполегливим у навчанні. Цілеспрямованість в отриманні професії, яка нині затребувана у суспільстві, додає сил і проблем немає.
Віолета Гераймович, 
доцент кафедри глобальної економіки 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook