Практичне заняття з навчальної дисципліни «Криміналістика» на тему: Дактилоскопічна експертиза

October 24, 2016

     Відповідно до наказу ректора НУБіП України від 17.10.2016 р. № 987 «Про підвищення якості проведення практичного навчання студентів» 24 жовтня 2016 року на юридичному факультеті у «Навчальній криміналістичній лабораторії» в 232 аудиторії 6-го навчального корпусу, яка оснащена інформаційними стендами доцентом кафедри адміністративного та фінанасового права Кушніром Григорієм Андрійовичем було проведенно відкрите практичне заняття на тему «Дактилоскопічна експертиза: ідентифікація людини за відбитками пальців рук» для студентів 4-го курсу 2 групи. Заняття відвідали декан юридичного факультету, к.ю.н., доцент Яра О. С., заступник декана, к.ю.н., доцент Улютіна О.А. та завідувачі кафедр юридичного факультету.
     

      Метод дактилоскопії застосовується в криміналістиці досить давно. Саме він дає безпомилкові результати при ідентифікації людини. Метод заснований на тому, що у кожної людини малюнок відбитку пальців рук індивідуальний, і не може збігатися з відбитком іншої особи.

 

     Студенти визначили свої візерунки папілярних ліній та їх будову, що має сукупність ознак, яка дає змогу відрізнити один візерунок від іншого.

     У ході проведення лабораторного заняття студентами використовувались сучасні методи проведення дактилоскопічної експертизи: застосування порошків на феромагнітній основі (рубін, топаз, сапфір). Процедура зняття відбитків пальців проводилась у кілька етапів з дотриманням необхідних умов та на різних об’єктах. Завдяки отриманим навичкам під час проведення практичного заняття студенти засвоїли теоретичний матеріал практичного заняття.

К.ю.н., доцент кафедри адміністративного
та фінанасового права
Кушнір Г. А.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook