Олександр Дерев’янко - срібний призер II етапу Всеукраїнської студентської олімпіади серед студентів з навчальної дисципліни "Ґрунтознавство"

May 23, 2016

З 11 до 13 травня 2016 року на базі Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва був проведений ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Ґрунтознавство». В олімпіаді прийняли участь переможця І етапу  - 74 студента з 17 вищих навчальних закладів України,

       Програма складалась  з 3-х частин:

Теоретична частина – проводилась в тестовому режимі, з питань відповідно до програми курсу "Ґрунтознавство" напряму підготовки 6.090101 "Агрономія".    Теоретична частина випробувань полягала у вирішення завдань 50 тестів, де містилися питання з різних тематик.

 Експериментальна частина – визначення гранулометричного складу ґрунту польовим методом, розрахунок балансу гумусу, розрахунок норм внесення меліорантів для хімічної меліорації ґрунтів, визначення сольового складу водної витяжки з ґрунту. Під час випробувань учасникам кожної бригади видавалися зразки ґрунтів і гірських порід для визначення їх гранулометричного складу і аніонного складу засолених ґрунтів.

Практична частина – закладка ґрунтового розрізу, опис морфологічних ознак ґрунту, встановлення назви ґрунту. У польових умовах кожній бригаді надавався ґрунтовий розріз, який необхідно було описати згідно вимог (за морфологічними ознаками та у відповідній послідовності) і заповнити польовий журнал опису ґрунтового розрізу.

Команда агробіологічного факультету у складі: Подоляко Артем (магістр, капітан команди) Дерев’янко Олександр (ІІ курс),  Мотрук Гордій (ІІІ курс), Туз Олександра (ІІІ курс), посіла загальне ІІ місце.

У особистому заліку дипломом ІІ ступеня нагороджений Дерев’янко Олександр, а Мотрук Гордій відзначений дипломом за кращу практичну підготовку.

Готувала і супроводжувала команду Тонха Оксана Леонідівна - доцент кафедри грунтознавства і охорони грунтів ім проф. М.К. Шикули.

 

А.Д. Балаєв, завідувач кафедри грунтознавства і охорони грунтів ім проф. М.К. Шикули

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook