Викладачі юридичного факультету взяли участь у роботі Круглого столу

November 17, 2015

 12 листопада 2015 р. завідувач кафедри аграрного, земельного та екологічного права імені академіка В.З. Янчука, доктор юридичних наук, професор Володимир Михайлович Єрмоленко і кандидат юридичних наук Дейнега Марина Андріївна взяли участь у роботі Круглого столу «Управління земельними ресурсами спроможних громад. Проблеми і перспективи», організованого Всеукраїнською асоціацією сільських та селищних рад за фінансової підтримки ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».


У роботі Круглого столу взяли участь представники Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, Української асоціації районних та обласних рад, Асоціації міст України, голови сільських рад Київської області, представники органів державної влади, громадських організацій, науковці.
На Круглому столі були підняті актуальні питання щодо розпорядження землями державної власності у контексті децентралізації влади в Україні, посилення державного контролю за використанням та охороною земель, проаналізовані законодавчі ініціативи у сфері управління земельними ресурсами територіальних громад, обігу земель сільськогосподарського призначення, обмеження корупційної складової через удосконалення проведення земельних торгів тощо.
Під час роботи Круглого столу були обгворені проекти законів України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення земельних відносин», «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо плати за земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні та спільно використовуються», «Про обіг земель сільськогосподарського призначення», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо активізації проведення земельних торгів», представлені Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Марина Дейнега

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook