Навчальна практика майбутніх лікарів ветеринарної медицини на митному посту «Столичний»

13 May 2025, 7:55

12 травня 2025 року згідно плану навчальної практики з дисципліни «Гігієна харчових продуктів» студенти зі спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» 4 курсу 1 групи пройшли навчання на митному посту «Столичний» Північного міжрегіонального головного управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на державному кордоні.

Практичне заняття провів Головний спеціаліст відділу прикордонного інспекційного контролю Квасюк Володимир Іванович. Під час заняття Володимир Іванович розповів про товари і продукцію, що підлягає розмитненню; про основні функції та завдання митного пункту державного ветеринарного контролю.. Студенти отримали теоретичні знання щодо функціонування автоматизованих електронних систем «Єдине вікно для міжнародної торгівлі» та «Ветконтроль».
Велику увагу було приділено вимогам і правилам перетину державного кордону з живими тваринами та харчовими продуктами тваринного походження. Детально розглянуто склад пакету документів, що супроводжують товар; особливий акцент зроблено на ризиках, пов’язаних з поширенням інфекційних захворювань та необхідності дотримання міжнародних правил перевезення тварин з урахуванням епізоотичної ситуації як країн, з яких походять тварин, так і територій через які здійснюється транспортування.

Поетапно Володимир Іванович розповів як здійснюється контроль на митному посту: перевірка документів; фактичний контроль асортиментної та кількісної характеристики товару; контроль за умовами транспортування; порядок та перелік клінічних досліджень тварин, відбір проб та пересилання до лабораторій для оцінки якості товару.

Студенти отримали вичерпні відповіді на запитання, що стосувалися обов’язків та відповідальності фахівців митного посту, інспекторів; порядку дій у разі виявлення невідповідностей у документах стосовно кількісної характеристики товару; порядку дій у випадках, коли серед транспортованих тварин виявлено загибель чи захворювання.

 

Керівники практики: доценти кафедри гігієни тварин
і харчових продуктів імені професора А.К. Скороходька
Напненко Олександр та Мідик Світлана
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook