Відбулась відкрита лекція доцента кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Уманець Р.М.
Відбулась відкрита лекція доцента кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Уманець Р.М.
25 February 2025, 17:23
Відкрита лекція з одного боку є звичайною, черговою лекцією навчального процесу, яка націлена на студентів, а з іншого – є подією у професійній діяльності лектора та вимагає від нього спеціальної підготовки, щоб показати свою діяльність з кращого боку, продемонструвати колегам зразок педагогічної майстерності. Метою відкритої лекції є контроль якості викладацької роботи лектора; обмін досвідом; дружня допомога колег лектору у розкритті недоліків його роботи та їх усунення; пошук можливостей вдосконалення учбового процесу. Відкриті лекції сприяють згуртуванню колективу кафедри, створенню концептуальної єдності науково-методичних підходів та дій щодо організації учбового процесу та вимог до студентів.
Саме тому, у відповідності до затвердженого графіку проведення відкритих лекцій у другому семестрі 2024/2025 навчального року на факультеті тваринництва та водних біоресурсів, 25 лютого 2025 року доцентом кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Русланою Уманець проведено відкриту лекцію з дисципліни "Технологія виробництва продукції кролівництва та звірівництва" для студентів 4 курсу ОС «Бакалавр» на тему "М’ясна продуктивність кролів і хутрових звірів".

Здобувачі вищої освіти уважно слухали лектора, виявили активну зацікавленість висвітленим питанням. Цікавились смаковими якостями та ціновою політикою м’яса різних видів.


По закінченню колеги на кафедрі обговорили лекцію. Науково-педагогічні працівники зазначали змістовність лекції, інформативність, зв'язок з практикою, логічність, вільне володіння матеріалом, контакт з аудиторією, культура мови, доступність та темп викладення.
Всім викладачам, а особливо починаючим, необхідно частіше відвідувати лекції своїх колег, досвідчених науковців з метою підвищення свого професійного рівня.
Руслана УМАНЕЦЬ,
доцент кафедри технологій у птахівництві,
свинарстві та вівчарстві