ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ БЮРО ПРЕЗИДІЇ НААН

July 23, 2015

23 липня 2015 року відбулося засідання бюро Президії НААН, на якому було розглянуто питання «Мікробні біотехнології у сільському господарстві». У засіданні взяли участь Президент НААН Я. М. Газдало, віце-президенти Академії А. С. Заришняк, А. В. Балян, члени бюро Президії, запрошені фахівці аграрної галузі.

   

З доповіддю «Мікробні біотехнології у сільському господарстві» виступив директор Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН, член-кореспондент НААН В.В. Волкогон.

 

    В обговоренні взяли участь академік-секретар відділення рослинництва НААН О. О. Іващенко, заступник директора Інституту мікробіології та вірусології ім. Д. К. Заболотного НАН України, д.б.н. Г. О. Іутинська, завідувач кафедри молекулярної біології, мікробіології та біобезпеки НУБіП України,         д.с.-г.н. М. В. Патика, академік НААН А. Л. Бойко, директор інженерно-технологічного Інституту «Біотехніка» НААН В. І. Крутякова та інші фахівці аграрної галузі, представники міністерств та відомств.

 

  

М. В. Патика наголосив про те, що біотехнології отримання продукції систем рослин та мікроорганізмів стають важливими питаннями наукових досліджень в Україні. Необхідність вибору форми розвитку стратегії мікробних біотехнологій обумовлений тим, що прискорене вирішення проблем розвитку вітчизняної біотехнології являє собою складну широкомасштабну мету, що для її досягнення вимагає тривалого періоду активної орієнтованої діяльності в режимі міждисциплінарного та міжвідомчого охоплення ієрархії цілей, завдань і управлінських дій. Частка біотехнологічного продукту у національному сільському господарстві повинна складати не менш 1% як у розвинених країнах. 

 

На бюро Президії НААН також було наголошено про те, що для розвитку біотехнологічного напряму потрібен перехід на якісно новий рівень з використанням молекулярно-біологічних методів досліджень. При цьому повинна набути відповідного рівня освітня діяльність, зокрема розширення програм викладання дисциплін «сільськогосподарська мікробіологія» та «біотехнологія» в аграрних ВНЗ.


 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook