Відкрита лекція з дисципліни "Технолгія виробництва молока та яловичини"

26 September 2024, 16:20
НУБіП України

26 вересня 2024 року, відповідно до плану проведення лекцій на факультеті тваринництва та водних біоресурсів, відбулася відкрита лекція доцента кафедри технологій виробництва молока та м’яса Дмитра Носевича з дисципліни «Технологія виробництва молока та яловичини» для студентів ОС «Бакалавр» 4 курсу спеціальності 204 – «Технологія виробництва і переробка продукції тваринництва». Тема відкритої лекції: «Організація відтворення великої рогатої худоби» була продовженням теоретичного курсу з дисципліни в межах затвердженої робочої програми.

На лекції були розглянуті питання щодо статевої і господарської зрілості бугайців і телиць, особливості міжотельного циклу та його періодів, планування осіменінь, запуску та отелень, ознаки відтворювальної здатності великої рогатої худоби та їх оцінювання, прийоми управління відтворюванням, методи запліднення тварин та синхронізації еструсу, а також організацію ремонту стада.

Впродовж лекції доцент Дмитро Носевич зі студентами обговорили ряд проблемних питань в організації відтворювання великої рогатої худоби, найбільш дискусійними з яких були взаємозв’язок між фертильністю корів та їх продуктивністю і умовами утримання, а також доцільність стимуляції і синхронізації охоти.

На лекції були присутні науково-педагогічні працівники факультету тваринництва та водних біоресурсів і, зокрема, в повному складі кафедри технологій виробництва молока та м’яса, які високо оцінили рівень проведення лекційного заняття та актуальність висвітлених питань для формування сучасного технолога.

Михайло МАТВЄЄВ

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook