Студенти 1 курсу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК отримали позитивні емоції, відвідавши ботанічний сад НУБіП України
Студенти 1 курсу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК разом з кураторами Наталією Голембовською, Валентиною Ісраелян та Інною Стецюк відвідали Ботанічний сад, частину Голосіївського лісу, що є навчальним підрозділом Національного університету біоресурсів і природокористування України.
Заснований ботанічний сад НУБіП в 1928-му році. Основна задача, навчально-дослідна робота, в результаті закритий для відвідування людей, які не працюють і не навчаються в цьому університеті.
В 1989-му році Ботанічний сад НУБіП отримав статус загальнодержавного значення.
Ботанічний сад складається з 6 наукових лабораторій: дендрології та лісової селекції, плодово-овочевих культур, квітникарства, екології рослин, зоології, зеленого будівництва. Цей сад є домівкою для багатьох рослин з лікарськими властивостями, серед яких можна виділити жіноче дерево, далекосхідну ліану, каштан їстівний, магнолію, секвойю та багато інших. Університетський ботсад має також єдиний в Україні екземпляр тюльпанового дерева. Загальна кількість рослин, які зростають на території ботанічного саду НУБіП України, становить 1499 таксономічних одиниць. Чисті культури дуба, гледичії, бука та катальпи, а також змішані культури, посаджені раніше, досі мають велику наукову та практичну цінність.
Для студентів це дивовижне місце не лише для прогулянки, а й для навчання. Вони були враженні адже на території є еко-клас і лекційні аудиторії. Тут є все, що потрібно для навчання: дерев’яні лави і парти, кафедра для викладача, навчальні стенди – і все це під відкритим небом посеред саду, в оточенні рідкісних таксонів та міфілогічних скульптур.
Ніхто ні хвилини не вагався щодо пропозиції провести наступну кураторську годину в даній аудиторії.
Щиро дякуємо працівникам ботанічного саду за гостинність. Цей день подарував кожному з нас величезне задоволення та натхнення відкривши нам інший світ затишку та спокою.
Студенти вкотре переконались, що наш університет має багато цікавих місць, одне з яких − це ботанічний сад.
Ярослав Кислиця, асистент кафедри технології
м’ясних, рибних та морепродуктів