УСПІШНЕ ЗАСВОЄННЯ ЗНАНЬ В ПРОВЕДЕННІ ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ

September 18, 2024

   На парі з дисципліни «Системи технологій тваринництва» наша група відвідала молочну лабораторію кафедри технологій виробництва молока та м’яса факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБіП, та мала можливість особисто провести оцінку якості молока.

Окрім цікавого досвіду, ми отримали навички, які є корисними не тільки для виробників, а й для споживачів. Також ці знання ми зможемо використовувати в нашій майбутній професії. Маркетолог, який розуміє оцінку молока, може чітко пояснити споживачам переваги продукту, підкреслити його високий рівень якості, натуральність та відсутність домішок, прийняти правильні управлінські рішення.

    Саме заняття було гарно організоване та продумане. Для нашого комфорту група була поділена на бригади по 6 студентів, де кожен студент мав своє робоче місце і обладнання. Лабораторія здивувала нас різноманітністю приладів для оцінки якості молока, так як окрім стандартного способу оцінювання, був продемонстрований експрес-метод з визначення вмісту жиру, білка, лактози та соматичних клітин. За допомогою доктора сільськогосподарських наук, професора Ігоря Володимировича Гончаренка його глибоких знань з предмету та професіоналізму ми змогли з легкістю оволодіти теоретичним матеріалом, а потім перейти до практичної роботи. Мені дуже сподобалося, що ми змогли пройти всі основні етапи оцінки якості молока, а саме: зробити органолептичну оцінку, визначити кислотність, кількість домішок та соматичних клітин.

   Студенти групи висловлюють щиру вдячність завідувачці лабораторії Токар Юлії Іванівні за допомогу та завідувачу кафедри технологій виробництва молока та м'яса, доктору сільськогосподарських наук, професору Угнівенку Анатолію Миколайовичу за запрошення. Ми отримали велике задоволення від участі і вдячні за таку можливість.

Дар’я Дмитренко,

студентка 1 гр., 1 курсу, ФАМ 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook