VI Міжнародна конференція «Ягоди України- 2015: заморожування та свіжий ринок»

June 1, 2015
м. Київ, готель «Русь»

    21 - 22 травня в готелі «Русь», м. Київ відбулась VI Міжнародна конференція «Ягоди України - 2015: заморожування та свіжий ринок», в якій прийняли участь більше 150 представників, в тому числі 7 іноземних. На сьогоднішній день ягідний бізнес, незважаючи на складну геополітичну ситуацію в країні, продовжує залишатися привабливим для інвесторів і Київ не випадково став місцем проведення чергового ягідного проекту.

В рамках ділової програми були розкриті теми:

  • Прогноз виробництва та цін на основні ягідні культури в Україні в 2015 році
  • Вплив імпорту на український ринок і потенціал експорту свіжої та замороженої ягоди з України
  • Технології виробництва ягідних культур в Україні: суниця садова, малина, лохина високоросла, аґрус, жимолость, смородина, ожина, черешня, виноград
  • Агрохімічний супровід ягідного виробництва
  • Виробництво ягід в різних кліматичних зонах України (закритий і відкритий грунт)
  • Потенціал виробництва ремонтантних сортів ягід
  • Інвестиції в ягідний бізнес: найпривабливіші позиції
  • Глибока заморозка ягід в Україні. Стан та перспективи розвитку ринку
  • Новітні технології доробки, упакування та переробки ягід в Україні
  • Основні канали реалізації свіжої та замороженої ягоди: рітейл, оптові ринки, переробка, експорт та багато інших.
     

    Надзвичайну зацікавленість присутні виявли до доповідей Тетяни Гетьман, керівника проекту "АПК-Інформ: овочі і фрукти", Олега Босого, експерта ягідного ринку України, Юрія Закашанського, директора ТОВ "Технохолод", Україна, Олександра Ярещенка, заступника директора з наукової роботи інституту садівництва НААНУ, Олексія Чумака, Асоціація гуртових ринків України та інших.




     На конференції живий інтерес та зацікавленість як виробників свіжих овочів, так і переробників, викликала доповідь Сливи Юлії Володимирівни, доцента кафедри стандартизації та сертифікації НУБіП України, на тему "Сучасні європейські тенденції формування вимог до виробництва свіжих та заморожених ягід в контексті експорту в ЄС ".



 

В.о. зав. кафедри
стандартизації та сертифікації
сільськогосподарської продукції
Нестерова Лідія Олександрівна


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook