ПАМ‘ЯТАЄМО ІСТОРІЮ КАФЕДРИ. Науково-педагогічні працівники кафедри

5 August 2024, 21:27

 ОРЛОВА КЛАВДІЯ ВАСИЛІВНА

кандидат ветеринарних наук, доцент

 
   Народилася 15 листопада 1914 року на хуторі Поштовий Костянтинівського району Ростовської області.
   У 1941 р. закінчила Київський ветеринарний інститут.
   З жовтня 1944 р. працює асистентом кафедри одразу в двох інститутах: на кафедрі патології і терапії незаразних хвороб сільськогосподарських тварин Київського ветеринарного інституту та на кафедрі спеціальної патології і терапії Білоцерківського сільськогосподарського інституту. В цей час завідувачем цих кафедр в обох інститутах був професор Д.В. Соколов.
   Активно займаючись науковою роботою з вивчення внутрішнього травматизму передшлунків у великої рогатої худоби, К.В. Орлова у 1958 році успішно захищає кандидатську дисертацію на тему: «О клиническом течении и ранней диагностике травматического ретикулита и перикардита у крупного рогатого скота».
   Надалі К.В. Орлова працювала на посаді доцента кафедри клінічної діагностики з рентгенологією і радіобіологією (до 1959 р.), а потім – на посаді доцента кафедри патології і терапії незаразних хвороб сільськогосподарських тварин (до 1 грудня 1960 року).
   З грудня 1960 р. К.В. Орлова працює за переводом в Міністерстві сільського господарства Української РСР, в управлінні науки вищих і середніх навчальних закладів на посаді старшого наукового співробітника – інспектора.
   З 24 квітня 1970 р. К.В. Орлова переведена в «Південне відділення ВАСГНІЛ» на посаду вченого секретаря відділу кадрів і аспірантури. Тут вона працювала до виходу на пенсію у 1982 році.
   Померла К.В. Орлова 6 жовтня 2003 р. Похована у м. Києві на Байковому кладовищі.
 
 
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook