Результати практичної підготовки студентів спеціальності Садово-паркове господарство із дисципліни «Ландшафтна архітектура»

July 18, 2024
Київ

Відповідно до освітньої програми спеціальності 206-Садово-паркове господарство за графіком відбулася практика з дисципліни «Ландшафтна архітектура» для студентів 2-го курсу скороченого терміну та 3-го курсу навчання.
У перший день практики студенти відвідали Національний ботанічний сад імені М. М. Гришка, який є одним з найбільших ботанічних садів в Україні та Східній Європі. Студенти під час екскурсії мали можливість ознайомитися з історією, багатством і різноманіттям ландшафтних прийомів і композицій, які представлені на даній території. Екскурсію проводили провідні фахівці ботанічного саду, які розповіли про унікальні рослинні композиції, історію створення та особливості догляду за ландшафтними об’єктами. Особливу увагу було приділено колекціям рідкісних і ендемічних видів рослин, а також сучасним тенденціям в ландшафтному дизайні.


Гід також розповіла про специфіку підбору рослин до колекції, які спеціально вибрані для адаптації до кліматичних умов України, і багато з них є унікальними. Важливою частиною розвитку розарію була робота з селекцією нових сортів, які могли б краще пристосуватися до місцевих умов та мати високу декоративну цінність.

Дізнались студенти і про сучасні методи догляду за трояндами, зокрема про органічні методи боротьби з шкідниками та хворобами, а також про техніки обрізки та підживлення, які допомагають підтримувати розарій у відмінному стані. Екскурсія завершилася на позитивній ноті, всі мали можливість насолодитися красою троянд та зробити безліч фотографій на пам'ять. Цей візит залишив незабутні враження та збагатив знаннями про прекрасний світ троянд.

За результатами першого дня практики студенти мали змогу дізнатися про значення біорізноманіття, збереження рідкісних видів та роль ботанічних садів у наукових дослідженнях і екологічному вихованні. Екскурсія стала важливою частиною навчального процесу, сприяючи розширенню знань у галузі ландшафтної архітектури.Після закінчення ескурсії та чудової прогулянки таким чарівним місцем всі були задоволені та сповненні вражень.

Другий день практики був дуже насиченим і плідним. Студенти займались доповненням композиції насаджень біля 1-го навчального корпусу. Де продовжили розбивку групових посадок моносаду гортензій та здійснили агротехнічні заходи по догляду за рослинами і газоним покриттям. Набуті практичні навички дали багато корисного досвіду в догляді за рослинами та розуміння того, як забезпечити їм оптимальні умови для росту та розвитку.

Третій день практики було присвячено аналізу проведеної роботи, підбиттям підсумків, написанню та побригадному захисту звітів з пройденої практики. Крім текстових описів, звіти було доповнено численними фотографіями, які ілюструють дії і є підтвердженням старань і досягнень наших студентів.

Микола Шумик,
Керівник навчальної практики,
доцент кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну
Ірина Сидоренко,
доцент кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну
студенти 2-го скороченого та 3-го курсу
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook