Навчальна практика студентів другого курсу Екк+ЦЕ.

July 13, 2024
У студентів 2 курсу Екк+ЦЕ триває навчальна практика з економетрики.  Навчальна практика є продовженням навчального процесу та невід’ємною складовою частиною підготовки фахівців першого (бакалаврського) ступеня вищої освіти зі спеціальності 051 «Економіка» (ОПП «Цифрова економіка»). Метою практики є: закріплення і поглиблення теоретичних знань, отриманих студентами в процесі вивчення моделей та методів економетричного аналізу та прогнозування соціально-економічних процесів, а також набуття студентами практичних навичок самостійного опрацювання економічної інформації, застосування економікоматематичних та економетричних моделей в управлінні складними соціально-економічними системами, заохочування студентів до наукових досліджень.
Задачами навчальної практики є закріплення набутих навичок з побудови економетричних моделей, оцінка їх адекватності та інтерпретування отриманих результатів; вивчення і оцінка впливу природно-економічних умов на ведення господарської діяльності в аграрному підприємстві, вивчення зв’язків у економічних системах на мікро- та макрорівнях; поглиблення навичок застосування економетричних методів та моделей в економіці; вивчення сучасних програмних засобів економетричного аналізу; економетричний аналіз та прогнозування ключових соціальноекономічних процесів в Україні та світі. 
Тематичне спрямування практики по економетричному аналізу та прогнозуванню визначається студентом з викладачем-керівником практики. Цим досягається логічний зв’язок навчального процесу по дисципліні з напрямком практичної роботи студента. Студенти повинні сформувати набір даних, побудувати регресійну модель та здійснии прогноз, застосувавши знання, набуті при вивченні економетрики. Орієнтований змістовний план проведення навчальної практики: Збирання та первинне статистичне оброблення даних (очищення, узагальнення, формування вибіркової сукупності); статистична оцінка вхідної інформації; перевірка статистичних гіпотез щодо нормального розподілу, дисперсійний аналіз та групування даних; побудова однофакторних регресійних моделей та інтерпретація визначених залежностей; побудова багатофакторних регресійних моделей та інтерпретація визначених залежностей; перевірка адекватності отриманих моделей. визначення впливу мультиколеніарності та гетероскедаксичності; оцінка прогнозів.
Результатом успішного завершення навчальної практики є підготовка та розв’язок задачі на ПК, здійснення економетричного аналізу та прогнозування ключових соціально-економічних процесів, що оформлюється у вигляді звіту про практику. Звіт про виконання програми практики представляється на кафедру по закінченні навчальної практики. Студент повинен оформити узагальнені результати і завантажити на навчальний портал, представити звіт на підсумковому занятті.
Кожен студент отримав завдання та працює самостійно над їх виконанням. Періодично студенти зустрічаються з керівником навчальної практики онлайн для уточнення виконання завдання.
Керівник навчальної практики

к.е.н., доцент Наконечна К.В. 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook