Гостьові лекції від випускників факультету інформаційних технологій: досвід, практичні поради для студентів під час навчальної практики

July 12, 2024

Застосування сучасних цифрових інструментів на практиці та зустрічі з випускниками факультету, які працюють за різними напрямами в ІТ-індустрії, надає сьогоднішнім студентам впевненості у своїх силах.

Одним із запрошених спікерів був Роман Ліпатов, Front-end розробник, BrickRed Systems, випускник спеціальності Комп'ютерна інженерія 2022 року. BrickRed Systems є однією з провідних компаній інформаційних технологій (ІТ) сучасного покоління. Тема зустрічі Від невизначеності до успіху: як я став Front-End розробником. Роман поділилася практичним досвідом роботи в сфері веброзробки, основними порадами, як прокласти свій шлях до першого офферу.

Роман також звернув увагу на ролі неформальної освіти для ІТ фахівців, яка є частиною концепції безперервної освіти, навів приклади платформ та ресурсів, які використовує для себе особисто.

Роман акцентував увагу студентів, що для Веб розробника, важливо знати 3 речі: HTML, SSC, Java Script.

Олександр Ломако, Lead 3D Artist, L3D Studio, випускник спеціальності Комп'ютерна інженерія 2022 року познайомив студентів із ще одним аспектом ІТ-індустрії. Олександр працює lead 3d artist в компанії L3D Studio, що спеціалізується на створенні 3D-моделей військової техніки для AAA Games. Темою зустрічі було Від хобі до lead 3d artist в компанії L3D Studio. Також Олександр під час зустрічі з першокурсниками поділився корисними ресурсами та інструментами, які допомогли йому набути вмінь та навичок з 3D моделювання.

Олександр Якушев, Senior Go Developer, компанія Pin-Up.TECH, викладач з мови програмування Go в Hillel IT School, випускник спеціальності Комп’ютерні науки також долучився до першокурсників та поділився своїм досвідом. Олександр розповів Як сьогодні розпочати кар’єру в ІТ та вступ до програмування Go.

Олександр навів приклади використання мови програмування Go, яка поєднує в собі високу продуктивність, простоту і сучасні можливості для створення ефективних програмних рішень. На відміну від інших мов програмування синтаксис мови Go спрощений, що полегшує навчання і зменшує ймовірність помилок.

Запропонував ряд ресурсів, які допоможуть студентам більш детально познайомитись із даною мовою програмування.

Ще одним спікером виступив Роман Черниш, Senior Software Engineer, компанія GlobalLogic, випускник спеціальності Інженерія програмного забезпечення, 2020 року. Тема зустрічі Системи керування знаннями: організація цифрового хаосу: як збільшити проєктну та наукову продуктивність.

Роман представив приклади використання різних нотатників та їх ефективність використання.

Отож, якісна підготовка майбутнього фахівця в процесі проходження навчальної практик студентів сприяє їх професійному зростанню, зустрічі з успішними випускниками факультету інформаційних технологій сприяє їх мотивації.


Тетяна Волошина, Валентина Корольчук,
Таїсія Саяпіна, Костянтин Рогоза,
керівники навчальної практики з інформаційних технологій

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook