Навчальна практика студентів 2-го курсу спеціальності “Комп’ютерні науки”

July 12, 2024

Традиційно в червні-липні студенти другого курсу спеціальності “Комп’ютерні науки” проходять навчальну практику. Програма практики передбачає вдосконалення практичних навичок побудови 3-Д моделі, використання 3-Д принтеру, а також написання коду задля реалізації файлового менеджера.
Розвиток науково-технічного прогресу та сучасні реалії життя обумовлюють постійне зростання вимог до методології й інструментарію практичної роботи в галузі інформаційних систем і відповідне підвищення їхньої складності.

Саме тому до наших студентів на практиці були поставлені такі завдання, які б спонукали їх до активізації самостійної, творчої, креативної діяльності з використанням профільних програм з 3-Д модулювання, а також програмування.
Під час практики, студенти поглибшали свої навички створення 3-Д моделей в одній з поограм, такій як Blender, Tinkercad, FreeCAD, або іншій схожій 3-Д або CAD програмі.
Декілька моделей, які були розроблені нашими студентами за період практики, наведено нижче:

 

A red and white vaseDescription automatically generated 

На наступному етапі практики студенти створювали простий файловий менеджер з можливістю відкривати файли, а також мати можливість відкривати медіа-контент у режимі попереднього перегляду. Мову програмування та фреймворки студенти обирали за власним бажанням.

Зображення, що містить текст, знімок екрана, програмне забезпечення, Мультимедійне програмне забезпечення

Автоматично згенерований опис

Зображення, що містить текст, знімок екрана, монітор, програмне забезпечення

Автоматично згенерований опис

Зображення, що містить зброя, знімок екрана

Автоматично згенерований опис

На всіх етапах практики студенти мали можливість самостійно обирати інструментарій для роботи, який би був найбільш зручним та знайомим для них. Також, кожен студент виконував практику у своєму темпі, звіряючись з викладачем.
Наприкінці практики, було обрано кілька моделей, котрі було роздруковано на кафедральному 3-Д принтері. Це дало змогу студентам наочно ознайомитись з принципом роботи справжнього 3-Д принтера.

 

 

Панкратьєв В.О., ст. викладач кафедри комп’ютерних наук,
Горбач М.О., асистент кафедри комп’ютерних наук,
керівники навчальної практики

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook