Завершилась навчальна практика з «Оптимізаційних методів і моделей» у студентів другого курсу освітніх програм «Економічна кібернетика» та «Цифрова економіка» факультету інформаційних технологій

July 12, 2024

Відповідно до підготовки фахівців освітніх програм «Економічна кібернетика» та «Цифрова економіка» зі спеціальності 051 «Економіка» навчальна практика з «Оптимізаційних методів і моделей» має продовжити формування загальних і фахових компетентностей, зокрема, поглибити здатність пояснювати економічні та соціальні процеси і явища на основі моделей, аналізувати і змістовно інтерпретувати отримані результати; вдосконалити практичні навички застосовувати економіко-математичні методи та моделі для вирішення економічних задач; обґрунтовувати економічні рішення на основі розуміння закономірностей економічних систем і процесів та із застосуванням сучасного методичного інструментарію; розробляти та досліджувати економіко-математичні моделі економічних об'єктів і систем з метою їх аналізу та вдосконалення системи управління. 

Зображення, що містить одежа, Обличчя людини, особа, стілець

Автоматично згенерований опис

Основою для проходження практики є дисципліна «Оптимізаційні методи і моделі», що вивчалась студентами в третьому семестрі і головне, очно. Це є дуже важливим для такої дисципліни як «Оптимізаційні методи і моделі». Також практика торкнулась логічного продовження дисципліни «Математичні моделі аграрного сектору», яка запланована була в четвертому семестрі, а саме здійснено розробку і реалізацію моделі міжгалузевої оптимізації.

Практика проводилась протягом трьох тижнів в онлайн режимі. Перед початком проводився загальний інструктаж та інструктаж з техніки безпеки, з подальшим заповненням бланків реєстрації проходження персонального інструктажу. На протязі практики запланована самостійна робота, а саме проходження онлайн курсів, зокрема на платформі Сoursera «Basic Modeling for Discrete Optimization», «Operations Research-3». Проведена зі студентами онлайн співбесіди з основних питань програми практики.

Зображення, що містить текст, знімок екрана, програмне забезпечення, Мультимедійне програмне забезпечення

Автоматично згенерований опис

Слід відмітити, що студенти організовано виходили на онлайн зв’язок, скоригований відповідно до умов сьогодення. Зокрема вимушені були зустрічатися, іноді, після дев’ятої вечора. Але, це не завадило послідовно виконували завдання, щодо закріплення і поглиблення вивчення методів і прийомів оптимізації для ефективного управління економічними і виробничими системами, виявлення альтернативних рішень, їх формалізований опис, співставлення альтернатив дій і цілей.

Після закінчення навчальної практики студенти складають звіт про виконання індивідуальних комплексних завдань та звітують про результати реалізації у електронному навчальному курсі.

Зображення, що містить текст, знімок екрана, Прямокутник, Паралель

Автоматично згенерований опис

Практичні навички, отримані студентами на практиці, є базою для дисциплін: «Моделювання економіки», «Дослідження операцій», «Моделювання економічної динаміки», «Імітаційне моделювання».

 

Наталія Рогоза,
керівник навчальної практики

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook