Навчальна практика студентів спеціальності “Cадово-паркове господарство” із дисципліни «Квітникарства»

July 6, 2024
Київ

Студенти 3 курсу нтн та 2 стн спеціальності “Садово-паркове господарство” пройшли навчальну практику із дисципліни “Квітникарство”. Як для майбутніх фахівців, цей етап є одним із ключових для набуття та закріплення практичних навичок квіткового оформлення території різних за призначенням об'єктів.

Саме тому, студенти щодня на протязі тижня вчились застосовувати набуті за період навчання знання для оцінки існуючих квітників, створення проєктів пропозиції квіткового оформлення, втілення у життя запропонованих проєктів, тощо.
Перед початком практики студентам провели інструктаж з техніки безпеки та правил поведінки, де особливу увагу звернули на роботу з інструментами, правилами поведінки в громадських місцях, особливості дій при сигналі “Тривога” та ін.
Надалі приступили до аналізу та оцінки квітників, а саме визначення їх типів, використаного асортимент рослин та схему їх посадки, стан, ідейне навантаження та ін. Таке обстеження проводили на території корпусів та гуртожитків НУБіП України, Національного ботанічного саду ім. М.М. Гришка НАН України, парку “Відрадний” та інших міських територіях.

Також було відвідано КПУЗН Солом’янського району, де особливу увагу звернули на вирощування садивного матеріалу в теплицях. Так було досліджено території абсолютно різні за своїм призначенням.
 

Для подальшого виконання програми навчальної практики студенти розробили власні проєкти створення квітників. Й приступили до втілення деяких із них у реальності.

Заключним етапом була підготовка звіту, який студенти захищали в останній день навчальної практики із цієї дисципліни. Загалом, студенти отримали досвід, який слугуватиме їхньому професійному розвитку, як майбутніх фахівців.

Студенти та викладачі кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну ННІ ЛіСПГ НУБіП України щиро вдячні фахівцям Національного ботанічного саду ім. М.М. Гришка НАН України, парку “Відрадний”, директору й заступнику директора КПУЗН Солом’янського району м. Києва за проведені пізнавальні екскурсії, професійні поради й практичні настанови молодому поколінню спеціалістів!

Каміла ПОКОТИЛОВА

асистент кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook