Навчальна практика з вірусології

June 28, 2024

   Процес формування фахового спеціаліста напряму залежить від закріплення теоретичних знань на виробництві. Завдячуючи багаторічній співпраці факультету ветеринарної медицини НУБіП України з Державним науково-дослідним інститутом з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи й Інститутом ветеринарної медицини НААН України, студенти 2 курсу мали можливість підсумувати отримані знання з вірусології в умовах сучасних лабораторій та ознайомитись із новітніми технологіями лабораторної справи у діагностиці небезпечних вірусних хвороб тварин, під час проходження навчальної практики.

   У рамках навчальної практики здобувачі вищої освіти 6-ої та 2-ої групи 2-го курсу, на чолі з керівниками практики Радзиховським Миколою Леонідовичем та Дишкант Ольгою Василівною, відвідали державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, де завідувач відділу науково-дослідного вірусологічного відділу Рудой Олексій Васильович, познайомив здобувачів вищої освіти з особливостями діагностики вірусних хвороб тварин та з інноваційними технологіями, лабораторної діагностики інфекційних хвороб.

   У рамках співпраці з Інститутом ветеринарної медицини НААН України здобувачі вищої освіти під час навчальної практики відвідали сучасну лабораторію діагностики вірусних хвороб тварин, де завідувачка лабораторії "Науково-дослідний навчальний центр діагностики хвороб тварин" Криця Яна Петрівна, та заступниця завідувачки лабораторії Захарова Ольга Михайлівна познайомили здобувачів вищої освіти зі специфікою роботи з особливо небезпечними хворобами та особливостями їх профілактики.
   Навчальна практика на базі передових лабораторій допомогла не лише зрозуміти теоретичний матеріал, але й побачити його практичне застосування, що значно підвищує мотивацію до навчання.

   Такі заняття покращують зацікавленість студентів, сприйняття матеріалу та рівень підготовки майбутніх фахівців. Під час практики студенти у виробничих умовах ознайомилися з особливостями роботи науково-дослідних лабораторій. Співпраця з провідними науково-дослідними установами дозволяє студентам отримати цінний досвід і знання, що є важливими для їхньої професійної діяльності у майбутньому, адже найліпшим методом пізнання майбутньої спеціальності, особливо лікарської справи, була і є навчальна та виробнича практика.
   Окрема вдячність за підтримку у проведенні ознайомчих екскурсій для студентів факультету ветеринарної медицини НУБіП України, керівникам наукових установ: директору Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи Піщанському Олександру Вікторовичу та директору інституту ветеринарної медицини НААН України Ничику Сергію Анатолійовичу.

Володимир Мельник, зав каф. епізоотології,
мікробіології і вірусології

 
 
 


 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook